3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte stiri

Tort in forma de catedrala


Un cofetar amator din Marea Britanie a prezentat intregii lumi cea mai mare realizare a sa: un tort urias care copiaza in detaliu cladirea Catedralei Sfântul Paul. George D’Aubney are 71 de ani si a lucrat toata viata ca mecanic, iar ultimii trei ani si i-a petrecut construind macheta catedralei, inalta de 1,2 metri. Pentru crearea uriasului tort, pasionatul de cofetarie a folosit, printre altele, 3 kg de margarina, 4 kg de zahar, 9 kg de fructe uscate, 6 kg de faina si 50 de oua. D’Aubney nu s-a limitat la a copia forma cladirii in cele mai mici detalii, ci a adaugat muzica si lumina catedralei de zahar, iar acum doreste sa doneze tortul unui muzeu.


Banana gigant deasupra Texasului


Un artist din Montreal vrea sa aduca anul viitor pe cerul Texasului o banana gigant de 300 de metri lungime, umpluta cu heliu. Dupa cum informeaza site-ul Yahoo!News, César Saez vrea sa construiasca un fel de dirijabil in forma de banana care sa pluteasca la o altitudine intre 30 si 50 de metri deasupra Texasului, timp de aproximativ o luna. Lansarea este programata pentru august 2008, in regiunea Baja, din nordul Mexicului, a scris artistul pe site-ul sau de internet geostationarybananaovertexas.com, subliniind ca banana va fi in mod clar identificata si va fi vizibila atât ziua, cât si noaptea. Costul proiectului este evaluat la aproximativ un milion de dolari.


Dormitul la serviciu – in sfârsit permis!


O institutie din Bangkok a implementat un nou program de lucru, cu scopul de a spori productivitatea angajatilor: la prânz, intensitatea luminilor se reduce si functionarii publici sunt invitati sa traga un pui de somn. Site-ul chron.com informeaza ca in cadrul reprezentantei Pathumwan din Bangkok exista o „camera de dormit“, unde se pune muzica in surdina si sunt presarate flori frumos mirositoare si unde folosirea telefoanelor mobile si vorbitul sunt strict interzise. „Eu obisnuiesc sa dorm dupa-amiaza si m-am hotarât sa le dau si angajatilor ocazia sa faca acelasi lucru daca doresc“, a declarat Surakiet Limcharoen, directorul institutiei, cel care este si initiatorul acestui program, adaugând ca pentru cei mai multi somnul de dupa-amiaza este o metoda de reincarcare a bateriilor. Printre cei 200 de angajati ai institutiei exista 20 de persoane care dorm la serviciu. Acestia au declarat ca se simt mai odihniti si ca au mai mult spor dupa somnul de dupa-amiaza.


Michael Jackson – inventator


Michael Jackson a brevetat o pereche de pantofi „antigravitatie“, informeaza site-ul news.sawf.org. Creatia excentricului cântaret a fost menita sa dea impresia ca se poate apleca foarte mult, dincolo de punctul permis de gravitatie. Iluzia era obtinuta prin intermediul unor crestaturi facute in tocul pantofilor, care erau prinsi de podeaua scenei prin intermediul unor cârlige. Se pare ca Jackson a brevetat ceea ce a numit „Metode si mijloace de creare a impresiei de antigravitatie“ in 1993, inventiei sale fiindu-i atribuit numarul 5.255.452. Aceasta informatie a iesit la iveala zilele trecute, o data cu lansarea site-ului Google Patents, ce permite utilizatorilor sa acceseze o baza de date cuprinzând peste sapte milioane de inventii inregistrate la Departamentul de Brevetare al Statelor Unite intre 1790 si 1996. Michael Jackson nu este singura vedeta care a brevetat o inventie ciudata. Rockerul Eddie Van Halen a creat in jurul anului 1980 un „suport pentru instrumente muzicale“. Actrita Jamie Lee Curtis a inventat un scutec special care contine un buzunar impermeabil pentru transportarea servetelelor umede, iar regretatul Marlon Brando a inventat un instrument pentru intinderea pielii tobelor bongo.


Johnny Depp – vedeta ceremoniei People’s Choice Awards


Starul din „Piratii din Caraibe“, Johnny Depp, s-a numarat printre marii câstigatori ai celei de-a 33-a editii a ceremoniei People’s Choice Awards, care a avut loc marti seara.„Piratii din Caraibe: Cufarul Omului Mort“ a fost cel mai premiat film al serii, la categoria „filmul preferat“ si pentru cea mai buna drama, in timp ce Johnny Depp, care il interpreteaza in film pe capitanul Jack Sparrow, a fost recompensat cu premiile pentru cel mai bun actor si cel mai bun actor intr-un film de actiune. Jennifer Aniston, care a jucat in „Despartiti, dar impreuna“, a fost desemnata actrita preferata a publicului, iar partenerul ei din film, Vince Vaughn, a primit premiul pentru cel mai bun actor intr-un rol principal. Cameron Diaz a primit titlul de cea mai buna actrita intr-un rol principal, iar Halle Berry, cel de cea mai buna actrita intr-un film de actiune. Filmul „Click – Zapând prin viata“ a fost numit cea mai buna comedie, iar filmul de animatie „Cars“, cel mai bun film de familie. Eva Longoria a primit titlul de actrita preferata, pentru serialul „Neveste disperate“. Cel mai bun cântaret a fost numit cântaretul country Kenny Chesney, in timp ce Carry Underwood a primit premiul pentru cea mai buna cântareata. Piesa „SexyBack“ a lui Justin Timberlake a fost desemnata cea mai buna melodie R&B, iar „Hips Don’ Lie“ al Shakirei, cel mai bun cântec pop.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS