8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia a trecut pe primul loc

România a trecut pe primul loc

Nationala de handbal masculin a României a câstigat, duminica, in deplasare, cu scorul de 30-24 (17-16), partida cu reprezentativa Bulgariei, contând pentru grupa a 3-a de calificare in play-off-ul Campionatului European din 2008.


Handbalistii români nu s-au lasat influentati de sicanele adversarilor, care au schimbat ora de antrenament, dar si ora oficiala a meciului de duminica, din 17.00 in 18.30. Dupa ce i-au invins categoric, in partida tur, la Constanta, in urma cu trei zile, scor 38-24, elevii lui Lucian Râsnita s-au impus si in deplasarea de la Grabovo, la sase goluri diferenta.


La finalul partidei, directorul tehnic al nationalei României, Gheorghe Goran, a spus ca, dincolo de sicanele bulgarilor, victoria este cea mai importanta.


„Suntem fericiti cu totii pentru rezultat. A contat mult jocul bun din repriza secunda, cu evolutii bune ale portarului Laufceac si ale interului Sandu Iacob. Toti au luptat si merita felicitati. Bulgarii au incercat tot felul de sicane, au schimbat ora meciului si am ajuns cu discutiile pâna la EHF. Am lasat cum au vrut ei si tot i-am batut“, a spus Goran.


Georgia, urmatoarea adversara a tricolorilor


Urmatoarea partida pentru echipa României va avea loc pe 12 ianuarie, la Tbilisi, in compania nationalei Georgiei. Pâna in prezent, in grupa a 3-a s-au inregistrat urmatoarele rezultate: Letonia – Georgia 38-20, România – Bulgaria 38-24, Georgia – Letonia 29-32 si Bulgaria – România 24-30. Urmatorul meci din grupa este cel dintre Bulgaria si Letonia, pe 10 ianuarie, la Gabrovo.


Dupa doua partide, România a trecut pe prima pozitie, fiind urmata de Letonia, Bulgaria si Georgia, ierarhie cu primele doua formatii neinvinse.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS