10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPe mâna propriilor valori

Pe mâna propriilor valori

Multumit de randamentul elevilor sai in prima parte a sezonului, Fane Stoica nu s-a aruncat sa ceara conducerii prea multi jucatori, preferând sa mentina unitatea in sânul echipei.


Desi toata lumea era convinsa de faptul ca Universitatea va achizitiona in aceasta iarna cel putin patru jucatori, oficialii olteni, impreuna cu Fane Stoica, au analizat situatia si au decis sa transfere doar doi fotbalisti de valoare, chit ca preturile au fost destul de piperate. Hotarârea este cât se poate de inteleapta, pentru ca la echipa trebuie sa troneze unitatea si sa se implementeze ideea de familie. „Mourinho“ prefera sa-i crediteze pe tinerii pe care ii are si pe care ii cunoaste foarte bine, fiind multumit de modul cum au raspuns cerintelor sale in prima parte. Atunci când s-a decis cine vine si cine pleaca s-au luat, cu siguranta, in calcul toate riscurile, având in fata si greselile impardonabile comise de cei din mandatul anterior, când Stiinta a retrogradat. „Avem destui tineri foarte, foarte buni, care nu au nevoie decât de jocuri in picioare“, afirma, nu de mult, actualul antrenor al Universitatii.


Fane Stoica a mers si pe latura sentimentala


Preluând Universitatea dintr-o situatie extrem de delicata, Fane Stoica a reusit sa redreseze echipa, transformând-o intr-una veritabila, cu viziuni largi. Meritul nu si l-a asumat, ci a dat „vina“ pe „baietii“ sai, explicând ca el nu a facut altceva decât sa le redea increderea si sa le imprime spiritul de echipa. Si asta pentru ca a vazut in fiecare component al Stiintei dorinta de lupta, de afirmare si optimismul, factori care l-au determinat pe antrenor sa le acorde credit, nu sa le taie elanul. Alt lucru care l-a indemnat pe Fane Stoica sa nu-si faca o lista de cumparaturi prea lunga a fost numarul de puncte obtinute, chiar daca juvetii nu au multumit pe deplin, fiind restanti la capitolul spectacol. Dar nu s-a resemnat, pentru ca este convins ca publicul va avea rabdarea necesara, iar elevii sai vor ii vor rasplati increderea in viitorul apropiat.


„O vom porni, din nou, de la zero si la sfârsit vreau sa fie foarte bine. Sunt bucuros ca am reusit sa-i aducem pe Wobay si Njock, acestia ne vor ajuta foarte mult, se pliaza perfect cu ceea ce vreau eu sa fac la Universitatea. Vom munci mai mult si vom ajunge sus. Este o promisiune, pentru ca putem mai mult“, a spus Fane Stoica, fiind convins de faptul ca perioada de pregatire care urmeaza va fi valorificata la maximum.


Juvetii intra de mâine in „pâine“


Vacanta se apropie de sfârsit, conducerea Stiintei programând reunirea echipei mâine dimineata, pentru ca lucrurile sa reintre in normal cât mai rapid si sa se treaca la progres. Orarul juvetilor, care nu este deloc lejer, va debuta cu vizita medicala (12 ianuarie) si va continua cu stagiul de pregatire de la Herculane (15 – 23 ianuarie), când Fane Stoica spera sa-i readuca pe elevii sai la capacitate maxima. Ciuca si compania vor trece la imbunatatirea relatiilor tehnico-tactice in perioada 25 ianuarie – 9 februarie, in Cipru urmând sa se definitiveze „lucrarea de laborator“. Stadiul muncii se va observa treptat, dupa fiecare partida amicala pe care o vor sustine alb-albastri, cele noua dispute programate in aceasta perioada precompetitionala putând prefata evolutia Universitatii in etapele urmatoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII