11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportInca o dubla pentru Yamaha

Inca o dubla pentru Yamaha

Portughezii Rodrigues si Faria, care piloteaza motociclete japoneze, si-au impartit primele doua pozitii ale podiumului in primele doua etape.


Etapa a doua a Raliului Lisabona – Dakar 2007 s-a desfasurat duminica, intre Portimao si Malaga, pe parcursul a 545 de kilometri, proba speciala cronometrata fiind de 67 de kilometri.


Sportivul român Emanuel Gyenes a ocupat locul 48 la categoria moto in etapa a doua a Raliului Dakar. Emanuel Gyenes, pe KTM 660 Rally, a fost inregistrat cu timpul de o ora, 11 minute si 27 de secunde. Celalalt român din competitie, Marcel Butuza, tot pe KTM 660 Rally, a ocupat locul 105, fiind cronometrat cu timpul de o ora, 16 minute si 36 de secunde. Al treilea sportiv care concureaza in Raliul Lisabona – Dakar cu licenta din partea Federatiei Române de Motociclism este Martin Freinademetz, cetatean austriac stabilit la Sibiu. Freinademetz, pe un KTM 525 EXC, a ocupat locul 149 in clasamentul etapei secunde, cu timpul de o ora, 19 minute si 30 de secunde.


Etapa a treia a Raliului Dakar s-a desfasurat ieri, dupa inchiderea editiei, intre Nador si El Rachidia, pe parcursul a 648 de kilometri, proba speciala cronometrata fiind de 252 km.


Rodrigues, lider in ierarhia „centaurilor“


La sectiunea moto, etapa de duminica a fost câstigata de portughezul Helder Rodrigues (Yamaha 450 WRF), cronometrat intr-o ora, doua minute si 44 de secunde. Pe locul al doilea s-a clasat alt portughez, Ruben Faria (Yamaha 450 WRF), inregistrat cu timpul de o ora, trei minute si 47 de secunde, in timp ce pozitia a treia a revenit spaniolului Isidre Esteve Pujol (KTM 690 Rally), care a incheiat proba speciala dupa o ora, patru minute si 29 de secunde. Locurile patru si cinci au revenit francezului Casteu, respectiv spaniolului Coma, sportivi care piloteaza motociclete KTM 690 Rally.


In clasamentul general, primele cinci locuri sunt ocupate de urmatorii piloti: 1. Helder Rodrigues (Portugalia / Yamaha), 2. Ruben Faria (Portugalia / Yamaha), 3. Isidre Esteve Pujol (Spania / KTM), 4. David Casteu (Franta / KTM), 5. Fabien Planet (Franta / KTM).


Mitsubishi vine tare din urma


Dupa o prima etapa in care au fost dominati clar de sportivii care au pilotat masini Volkswagen Race Touareg 2, cei de la Mitsubishi au mers mai bine in runda de duminica. Victoria de etapa a revenit tot unui echipaj al team-ului VW, Carlos Sainz / Michel Perrin (Spania / Franta), care a parcurs proba speciala in 59 de minute si 26 de secunde.


Pe urmatoarele doua locuri s-au situat, in ordine, cuplurile Nani Roma / Luca Cruz Senra (Spania) si Luc Alphand / Gilles Picard (Franta), ambele pe masini Mitsubishi Pajero Evo. Pozitiile patru si cinci au fost ocupate de doi veterani ai acestei competitii, francezul Peterhansel si japonezul Masuoka, ambii pe bolizi Mitsubishi Pajero Evo.


In clasamentul general, pe primele cinci locuri se situeaza urmatoarele echipaje: 1. Carlos Sousa / Andreas Schulz (Volkswagen), 2. Carlos Sainz / Michel Périn (Volkswagen), 3. Giniel De Villiers / Dirk Von Zitzewitz (Volkswagen), 4. Nani Roma / Lucas Cruz Senra (Mitsubishi), 5. Stephane Peterhansel / Jean-Paul Cottret (Mitsubishi).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS