Acasă Sport Tenis pe scurt

Tenis pe scurt

Turneul de la Auckland. Bartoli si Hantuchova, eliminate


Marion Bartoli nu a reusit sa treaca de turul al doilea al turneului de la Auckland (Noua Zeelanda), dotat cu premii in valoare totala de 140.000 de dolari. A patra pe lista capilor de serie, frantuzoaica a fost eliminata de compatrioata sa Emilie Loit, in fata careia a cedat in doua seturi, cu 7-5, 6-4. Bartoli ocupa locul 18 in ierarhia WTA, in timp ce jucatoarea care a eliminat-o, Loit, se afla pe pozitia 56. Nici slovaca Daniela Hantuchova, favorita numarul trei a competitiei, nu a avut mai mult succes, ea fiind scoasa din competitie de jucatoarea franceza Virginie Razzano, care a invins-o in doua seturi, 6-1, 7-5. In schimb, sârboaica Jelena Jankovic nu a avut probleme cu Emma Laine din Finlanda, pe care a invins-o intr-o maniera categorica, scor 6-2, 6-1. Intr-un alt meci, rusoaica Vera Zvonareva, cap de serie numarul 5, a intrecut-o cu 6-4, 6-1 pe americanca Laura Granville, iar reprezentanta gazdelor, Marina Erakovic (18 ani), a pierdut in fata jucatoarei elene Eleni Daniilidou, scor 6-4, 2-6, 6-4. Alte rezultate: P. Suarez (Argentina) – S. Tiantian (China) 7-5, 6-4; C. Pin (Franta) – Y. Meusburger (Austria) 2-6, 6-3, 6-3.


Cupa Hopman. Cehia a invins Spania


Una dintre favoritele acestei editii ale turneului de tenis Hopman Cup de la Perth (Australia), reprezentativa Spaniei, a fost invinsa ieri, cu scorul de 2-1, de echipa similara a Cehiei, in cadrul celei de-a treia partide a Grupei B. Numarul 7 mondial, Tommy Robredo, reprezentantul Spaniei, nu a putut tine piept adversarului sau, cehul Tomas Berdych, fiind invins in doua seturi, cu scorul de 7-5, 6-1. La feminin, cehoaica Lucie Safarova a dispus, in cel mai lung meci al turneului (145 de minute), de Anabel Medina Garrigues, cu scorul de 4-6, 6-4, 6-4. La dublu, perechea spaniola a reusit sa ia un punct, trecând de cuplul Safarova / Berdych cu scorul de 7-5, 6-2. Pentru a ramâne in cursa pentru primul loc in Grupa B, Spania trebuie sa treaca astazi de India, reprezentativa care a invins intr-un prim meci al acestui turneu echipa Cehiei. Ieri dupa-amiaza s-a disputat alta partida din Grupa B, India impunându-se cu 2-1 si in fata Croatiei. Alte rezultate inregistrate in primele doua zile ale Cupei Hopman: Grupa A: Australia – Rusia 2-1, Franta – SUA 2-1, Rusia – SUA 2-1, Franta – Australia 3-0; Grupa B: India – Cehia 2-1, Spania – Croatia 3-0. In Grupa A conduce Franta, cu doua victorii, in timp ce in Grupa B in fruntea clasamentului se afla Spania, cu o singura victorie, dar departajata de celelalte echipe prin meciurile câstigate. Câstigatoarele fiecarei grupe se vor intâlni mâine, in finala competitiei.


Philippoussis rateaza Openul Australiei


Jucatorul australian de tenis Mark Philippoussis a declarat ieri forfait la Australian Open, primul turneu de Mare Slem al anului, care va debuta pe 15 ianuarie, la Melbourne. Philippoussis, numarul 114 mondial la sfârsitul lui 2006, s-a accidentat la genunchiul stâng, in a treia zi a competitiei amicale Hopman Cup, care se desfasoara la Perth (Australia). Nascut chiar la Melbourne, Mark Philippoussis nu va participa astfel la editia din acest an a Australian Open, dupa ce, marti seara, in urma unei analize medicale, i s-a descoperit o problema la menisc si va lipsi de pe teren aproximativ doua luni. Fostul numar opt mondial, Philippoussis, in vârsta de 30 de ani, a fost operat deja de trei ori la genunchiul stâng, dar nu se gândeste deocamdata sa puna punct carierei. „Ceea ce mi se intâmpla acum este un incident minor, fata de ceea ce am suferit in trecut. Multi credeau ca ma voi retrage la 30 de ani, dar Andre Agassi a aratat ca se poate continua, chiar daca fizic nu esti refacut suta la suta“, a afirmat tenismanul australian.


Turneul de la Adelaide. Francezii au inceput bine


La Adelaide, in Australia, se desfasoara in aceste zile primul turneu de tenis in care se experimenteaza sistemul grupelor, competitia fiind dotata cu premii in valoare de 436.000 de dolari. Jucatorii francezi domina faza de debut a intrecerii, Serra, Mathieu, Clement si Gasquet reusind sa se impuna fara probleme in meciurile din cadrul grupelor in care au fost repartizati. Iata rezultatele consemnate in primele doua zile ale turneului: Grupa 1: A. Jones (Australia) – J. Hajek (Cehia) 6-3, 6-2; N. Djokovic (Serbia) – J. Hajek (Cehia) 6-0, 6-1; N. Djokovic (Serbia) – A. Jones (Australia) 6-1, 6-2. Grupa 2: P. Luczak (Australia) – D. Hrbaty (Slovacia) 7-6 (7), 6-3; P. Goldstein (SUA) – D. Hrbaty (Slovacia) 6-2, 7-6 (4); P. Goldstein (SUA) – P. Luczak (Australia) 7-6 (8), 6-1. Grupa 3: V. Spadea (SUA) – R. Stepanek (Cehia) 6-4, 6-4; R. Stepanek (Cehia) – E. Korolev (Rusia) 4-6, 6-2, 6-2. Grupa 4: F. Serra (Franta) – T. Johansson (Suedia) 2-6, 6-3, 6-4; J. Johansson (Suedia) – G. Simon (Franta) 6-4, 7-5. Grupa 5: P.H. Mathieu (Franta) – J. Hernych (Cehia) 4-6, 6-3, 6-3; J.M. Del Potro (Argentina) – J. Hernych (Cehia) 6-2, 6-4. Grupa 6: L. Hewitt (Australia) – J. Tipsarevic (Serbia) 6-1, 4-2 abandon Tipsarevic; I. Kunitsyn (Rusia) – M.V. Arguello (Argentina) 6-4, 6-2. Grupa 7: C. Guccione (Australia) – B. Becker (Germania) 7-5, 6-3; A. Clement (Franta) – B. Becker (Germania) 7-5, 6-1. Grupa 8: R. Gasquet (Franta) – F. Mayer (Germania) 6-2, 6-1; F. Mayer (Germania) – F. Dancevic (Canada) 6-4, 6-4.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version