Acasă Sport „Sorin Tanasie merita un titlu european!“

„Sorin Tanasie merita un titlu european!“

Rudel Obreja (foto) opineaza ca pugilistul oltean este cel mai bun din Europa la categoria sa, iar in 2007 trebuie sa se bata pentru a cuceri un titlu european.


– Domnule presedinte, ati afirmat ca Sorin Tanasie este printre cei mai buni pugilisti profesionisti din Europa la categoria lui, dar meciuri corespunzatoare pentru a ataca un titlu european inca n-a avut…


– Daca dumneavoastra considerati ca meciul cu francezul Nordine Barmou, de exemplu, nu a fost corespunzator, imi pare rau… Va pot argumenta ca a fost unul mai mult decât corespunzator! Sigur, daca ne gândim când anume vrem ca Tanasie sa atace titlul, atunci asta-i alta discutie. Daca dumneavoastra vreti ca Sorin sa atace un titlu intr-o saptamâna sau doua, e un pic mai dificil.


– N-am vrut sa va acuz…


– Nici n-am inteles asta, ci ar trebui sa pricepeti felul in care functioneaza lucrurile in boxul profesionist. Atât. In boxul profesionist caile sunt intortocheate si dificile. Ceea ce am afirmat sper ca pâna la urma va fi si demonstrat, adica faptul ca Sorin Tanasie este unul dintre cei mai buni din Europa la categoria lui… Merita sa se bata si sa aiba titlul european!


– Se va intâmpla asta in 2007?


– Sper ca da! Exista totusi unele probleme. Boxul profesionist românesc este nou pe piata, motiv pentru care lucrurile sunt destul de dificile. Repet, sper ca pâna la urma Tanasie sa razbata in Europa.


„Totul depinde de Sorin Tanasie“


– De cine ar depinde asta? De Federatia Româna de Box, de managerul lui Tanasie, de interesul televiziunilor, sponsorilor sau…?


– In primul rând, totul depinde de Sorin „Pantera“ Tanasie, apoi de mine si de managerul lui, Fanel Trandafir. Trebuie sa stiti ca managerul lui Tanasie face tot ce trebuie, adica il plateste, ii asigura pregatirea, tot. Cu alte cuvinte, totul depinde de Tanasie si de mine. El trebuie sa-mi demonstreze mie si celorlati ca se poate. Si atunci, ar mai ramâne maiestria mea, ca sa zic asa, sa pot sa-i aranjez un meci pentru un titlu.


– Sorin v-a demonstrat ca poate, asa ca acum manusa, ca sa zic asa, este in mâna dumneavoastra!


– A, nu-i vorba ca n-as fi avut eu dovada din partea lui Tanasie… E dificil sa va explic cum stau lucrurile in boxul profesionist deoarece ar trebui sa fac o lunga istorie, sa va ofer multe amanunte care tin de bucataria interna a boxului profesionist.


– Inainte de intâlnirea Tanasie vs Barmou, maestrul Doroftei era nemultumit de faptul ca gala de box profesionist a fost programata in deschiderea unei intâlniri de K1, opinând ca ar trebui organizata o gala numai pentru box. Considerati fireasca observatia lui Doroftei?


– Daca Doroftei spune ca n-ar fi in regula faptul ca boxul este in deschidere la K1, l-as intreba pe Leonard ce cauta el acolo, de ce a venit? Va spun tot eu: vine pentru bani. Daca Doroftei vrea gale de box separate, sa le organizeze, nu-i nici o problema.


„Am fost nominalizat ca presedinte al Comisiei Tehnice a AIBA“


– Finalul de an 2006 v-a adus dumneavoastra o infrângere si o victorie, ca sa zic asa…


– La ce va referiti?


– In noiembrie, ati pierdut procesul cu grupul contestatar condus de Viorel Zamfir, iar la sfârsitul lunii decembrie ati fost nominalizat pentru functia de presedinte al Comisiei Tehnice a AIBA. Care-i situatia in privinta „razboiului“ purtat cu grupul contestatar?


– Nu imi este clara intrebarea… Pe 28 ianuarie sunt programate alegeri la FRB si atunci se va clarifica totul. O sa mergem in fata oamenilor si ei vor decide, ca asa-i in democratie. Si este bine.


– Daca, ipotetic vorbind, nu veti mai fi ales presedinte, veti ramâne ca presedinte al Comisiei Tehnice a AIBA?


– Daca nu voi ales presedinte al FRB, o sa-mi dau demisia de la AIBA. Prin asta, România va avea de pierdut. Eu nu accept sa fiu marioneta nimanui in tara. Trebuie sa precizez ca aceasta functie in organismul mondial AIBA am obtinut-o eu, nu altcineva. Si atunci? Eu ma bat pentru România, iar altii ar vrea sa vina la masa pusa, apoi sa si beneficieze de avantajele pentru care eu am luptat? Nu voi accepta asta. Sa se bata si ei, cei care ma contesta, sa obtina ceea ce am reusit eu. Cum spuneam, astept insa alegerile democratice de la sfârsitul lunii ianuarie.

Exit mobile version