Acasă Sport Mutu si Chivu, victoriosi

Mutu si Chivu, victoriosi

Cei doi internationali români au jucat toate cele 90 de minute pentru echipele lor, având evolutii apreciate de presa din Italia.


Runda a 17-a din Serie A, disputata miercuri seara, a fost cu noroc pentru doi dintre jucatorii reprezentativi ai echipei nationale, Adrian Mutu si Cristi Chivu, atât Fiorentina, cât si Roma reusind victorii importante in deplasare.


Gruparea viola, cu Mutu pe teren timp de 90 de minute, si-a continuat parcursul bun din campionat si s-a impus cu scorul de 2-0 pe terenul formatiei Cagliari. Daca in partida precedenta (2-2 cu Milan), românul a fost principalul protagonist, de data aceasta, „Briliantul“ s-a gasit mai mult in rolul de servant pentru colegul sau Luca Toni, care i-a si multumit dupa meci. Internationalul italian a deschis scorul in minutul 32, dupa o faza de atac conceputa de Mutu, si a stabilit scorul final cu un sfert de ora inainte de final.


Pentru evolutia de la Cagliari, Adrian Mutu a primit nota 6,5 de la agentia Datasport, care scrie despre el ca „are un mare merit la primul gol, iar in rest nu s-a evidentiat foarte mult, aratându-si doar de câteva ori calitatile“. Românul a fost insa notat cu 7 de cotidianul Corriere Canadese si de site-urilor calciotoscano.it si fiorentina.it. „Mutu este o adevarata perla ajunsa la Fiorentina. Este de neoprit atunci când are mingea la picior“, a scris calciotoscano.it. „Viguros, dornic, inspirat. A creat primul gol al Fiorentinei, dar a fost ghinionist si nu a marcat nici in finalul intâlnirii. Cu toate acestea, Mutu este omul care face diferenta“, se mentioneaza pe fiorentina.it.


Chivu s-a impus la Torino


Cu Cristian Chivu integralist, desi a acuzat o usoara accidentare dupa meciul din runda trecuta, AS Roma a câstigat in deplasare, cu 2-1, in fata lui AC Torino, si se mentine la sapte puncte in spatele liderei Inter Milano, invingatoare cu 2-0 pe terenul formatiei Lazio. Giallo-rossi au deschis scorul in minutul 32, prin capitanul lor, Francesco Totti, aflat la a 12-a reusita in actuala editie de campionat. In acel moment, torinezii evoluau in inferioritate numerica dupa eliminarea lui Franceschini (’25). Brazilianul Mancini a dus scorul la 2-0 in favoarea oaspetilor in minutul 80, iar Alessandro Rosina a redus din diferenta cu cinci minute inainte de final.


Pentru evolutia sa, Chivu a fost notat cu 6,5 de agentia Datasport. „A inchis foarte bine spatiile si si-a lansat de câteva ori coechipierii pe contraatac“, a scris sursa citata despre fundasul român, aflat la al 14-lea meci pentru AS Roma in acest sezon.


Nastase si Codrea au pierdut


Echipa fundasului Valentin Nastase, Ascoli, a continuat seria insucceselor, fiind invinsa clar, cu 4-0, in Sicilia, de Palermo, ocupanta locului al treilea in Serie A. Bresciano (’15), Corini (’25), Tedesco (’84) si Capuano (’90+2) au fost cei care au marcat in poarta echipei antrenate de Nedo Sonetti. Nastase a fost titular la oaspeti si a ramas in teren timp de 90 de minute, evolutia sa fiind in nota echipei, fapt pentru care agentia Datasport l-a notat cu 5,5. Ascoli ramâne „lanterna rosie“ a campionatului, cu numai sase puncte si nici o victorie dupa 17 etape.


Nici echipa lui Paul Codrea, Siena, nu a avut mai mult succes miercuri, toscanii pierzând la limita, cu 1-0, la Empoli. Francesco Marianini a inscris unicul gol de pe stadionul „Carlo Castellani“, in minutul 47. Codrea a fost titular, fiind inlocuit cu cinci minute inainte de final de Konko. Pentru prestatia sa, Datasport l-a notat pe mijlocasul timisorean cu 5,5.


Serie A, etapa a 17-a


Rezultate: Atalanta – Udinese 1-2, Cagliari – Fiorentina 0-2, Chievo – Reggina 3-2, Empoli – Siena 1-0, Lazio – Inter 0-2, Messina – Parma 1-1, Palermo – Ascoli 4-0, Sampdoria – Livorno 4-1, Torino – Roma 1-2, Milan – Catania 3-0.


Clasament: 1. Inter 45 puncte; 2. Roma 38; 3. Palermo 34; 4. Sampdoria 23; 5. Udinese 23; 6. Catania 23; 7. Lazio 22; 8. Empoli 22; 9. Atalanta 21; 10. Livorno 21; 11. Torino 21; 12. Siena 19; 13. Milan 17; 14. Cagliari 16; 15. Fiorentina 15; 16. Messina 15; 17. Chievo 14; 18. Parma 12; 19. Reggina 9; 20. Ascoli 6.

Exit mobile version