7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMutu vrea sa-si incheie cariera la Fiorentina

Mutu vrea sa-si incheie cariera la Fiorentina

Alegerea facuta de Adrian Mutu (foto) in vara, când a parasit pe Juventus pentru a merge la Florenta, s-a dovedit inspirata, atacantul român având evolutii reusite in tricoul gruparii viola. „Briliantul“ a fost mai mereu desemnat de presa drept cel mai bun jucator al Fiorentinei, rezultatele bune ale formatiei pregatite de Cesare Prandelli datorându-i-se in mare masura. Multumit de randamentul sau si de rezultatele echipei, Mutu a declarat in mass-media din Italia ca vrea sa isi incheie cariera la Fiorentina, formatie cu care a promis ca va evolua in sezonul viitor in Liga Campionilor.


„Totul este asa cum am sperat in Florenta. In aceasta vara puteam sa ma transfer la Bayern München si sa joc in Liga Campionilor. Am ales Fiorentina datorita antrenorului Cesare Prandelli. As fi jucat si in Serie B alaturi de el. Orasul este foarte frumos si ma simt aici mai iubit ca niciodata. Promit ca Fiorentina va termina sezonul pe locul patru si se va califica in Liga Campionilor. In cel mai rau caz vom termina pe cinci, in situatia in care AC Milan va juca asa cum trebuie. Toata viata am visat sa joc pentru Barcelona, datorita lui Gheorghe Hagi. Acum nu, pentru ca vreau sa ramân la Fiorentina si sa-mi inchei cariera aici“, a afirmat Adrian Mutu.


Pe primul loc in clasamentul stranierilor


Dupa etapa de duminica, „Briliantul“ a revenit pe primul loc in clasamentul jucatorilor din Serie A, in urma mediei notelor primite in principalele publicatii din Italia. Dupa 16 etape, Mutu are o medie a notelor de 6,65 si este urmat in clasamentul celor mai buni jucatori de Cristiano Doni, de la Atalanta, cu o medie de 6,64. Atacantul român a revenit pe prima pozitie a ierarhiei dupa ce in urma cu doua etape cazuse pe locul patru.


Adrian Mutu a fost inclus si in echipa etapei a 16-a, datorita celor doua goluri marcate in poarta Milanului, si ocupa locul doi in topul celor mai buni stranieri ai rundei de duminica, dupa brazilianul Mancini (AS Roma). In clasamentul stranierilor pentru tot campionatul, „Briliantul“ se afla insa pe primul loc, cu o medie de 6,65.


Mutu este si in topul marcatorilor din Serie A, fiind chiar, pentru o zi, golgheterul Italiei, cu noua reusite. El a fost intrecut de coechipierul lui Cristi Chivu de la AS Roma, Francesco Totti, care are 11 goluri.


Tehnicianul Fiorentinei, Cesare Prandelli, a afirmat ca nu este surprins de prestatiile internationalului român si crede ca acesta poate avea evolutii mult mai bune. „Nu sunt surprins de evolutiile foarte bune ale lui Adrian Mutu, el trebuia sa-si regaseasca putin linistea. Dar, pentru ca il cunosc bine, sunt convins ca poate face mai mult, inca nu l-ati vazut pe adevaratul Mutu“, a spus Prandelli.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS