11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDedu si-a prelungit contractul pâna in 2008

Dedu si-a prelungit contractul pâna in 2008

Alin Chibulcutean a jucat titular in toate cele 19 etape ale acestui campionat, in timp ce la polul opus se afla Marian Dedu (foto), care a evoluat doar cinci minute.


Pandurii Târgu Jiu a strâns 23 de puncte in cele 19 etape disputate din acest sezon si ocupa locul 12, unul multumitor pentru oficialii gorjeni, având in vedere circumstantele din debutul campionatului. Clubul condus de Marin Condescu isi pregatise o strategie de promovare in prima liga, insa, cu trei zile inainte de debutul Ligii I, a fost invitat sa ia locul „studentilor“ bucuresteni si astfel gorjenii au reaparut pe prima scena. Antrenorul Eugen Neagoe a profitat de sansa ivita si in primul joc a produs surpriza, 1-1 cu Rapid. Lui „Geana“ i s-a pus la dispozitie un lot stufos de 36 de fotbalisti, misiunea sa fiind aceea de a forma o echipa competitiva si care sa „vorbeasca“ pe teren aceeasi limba. Din 36 de jucatori, doar 24 au imbracat tricoul alb-albastru al „pandurilor“ in prima liga, insa „nucleul“ de baza a fost mult mai mic. „In linii mari sunt multumit. E normal sa avem unele lacune, indeosebi in lot. Acolo au fost cele mai mari probleme pentru ca a fost un lot subtire valoric. Am contat practic pe 14 – 15 jucatori, ei au dus greul, iar pentru o echipa de mijlocul Ligii I e putin“, este bilantul facut de Neagoe dupa 19 etape.


Integralistul Chibulcutean


Fundasul central Alin Chibulcutean este singurul jucator al „pandurilor“ care a bifat toate cele 1.710 minute ale acestui sezon. Desi a jucat de multe ori accidentat, ex-bistriteanul s-a achitat bine de sarcini, singura exceptie fiind jocul cu Dinamo de pe „Municipal“, când greselile lui si ale lui Rus au fost speculate prompt de atacantii lui Mircea Rednic. Chibulcutean este urmat in acest clasament de Ionut Dragomir, cu 1.524 de minute jucate, iar pe locul trei se situeaza portarul Adnan Guso, 1.440 de minute. Guso a fost folosit in toate partidele in care a fost apt, acesta ratând doar trei meciuri din cauza faptului ca a avut probleme cu viza. In acest „top“, ultimii jucatori sunt: Vidakovic, 74 de minute jucate, Enescu – sapte minute si Dedu – cinci minute. Aceste cinci minute din meciul cu Rapid, plus evolutia buna din Cupa României au fost suficiente pentru ca lui Dedu sa i se prelungeasca pâna in 2008 contractul. In schimb, Cristea si Luca au fost disponibilizati de „Geana“, primul bifând pentru Pandurii 156 de minute in trei partide, iar cel de-al doilea 293 de minute in zece meciuri.


Mai eficienti in repriza secunda


Pandurii Târgu Jiu are unul dintre cele mai slabe atacuri din prima liga, reusind o medie matematica de 0,78 goluri pe meci. In schimb, in aparare, echipa lui Neagoe sta mult mai bine, având o medie de 1,05 goluri primite pe meci. Din totalul celor 15 goluri, zece au fost marcate de „panduri“ in cea de-a doua repriza de joc, cinci dintre acestea fiind reusite in ultimul sfert de ora al meciurilor. Târgujienii au primit câte zece goluri pe repriza, momentele de slabiciune ale „pandurilor“ consemnându-se intre minutele 15 – 30 din primul mitan, respectiv 75 – 90 din cea de-a doua repriza.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS