6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportConstantina Dita-Tomescu este prima in România!

Constantina Dita-Tomescu este prima in România!

„Veterana“ sportiva olteanca a fost desemnata prima atleta a României, dar a fost retrogradata pe locul secund in clasamentul intocmit de DTS Mehedinti.


Sportiva Constantina Dita-Tomescu, de 36 de ani, nu a fost prezenta la decernarea premiilor DTS Mehedinti, valoroasa atleta fiind in SUA. Aceasta nu a participat nici la Gala Atletismului Românesc, care a avut loc aseara, la Bucuresti. Anul acesta, atleta legitimata la CSM Drobeta Turnu Severin va imparti prima pozitie a clasamentului cu Nicoleta Grasu (Dinamo Bucuresti). Premiul Constantinei a fost ridicat de Marius Screciu, directorul CSM Mehedinti. Curios este faptul ca, la Gala Atletismului Românesc, Constantina Dita-Tomescu este pe primul loc, iar in clasamentul DTS Mehedinti a fost situata pe locul doi.


Directoarea DTS Mehedinti, Doina Dobre, a spus: „Medaliile cucerite de Ancuta Bobocel sunt datatoare de sperante in vederea Olimpiadei din 2008. Altfel, rezultatele sportivilor mehedinteni din acest an sunt multumitoare. Performantele de la canotaj si cele de la caiac-canoe, obtinute de componentii Clubului Sportiv «Traian Lalescu» din Orsova, s-au ridicat la nivelul asteptarilor“.


Bobocel ar putea parasi clubul mehedintean


Laureata Mehedintului in acest an, Ancuta Bobocel, a contabilizat in 2006 o medalie de argint la CM de juniori in proba de 3.000 de metri obstacole, stabilind si un record european, clasându-se prima insa la Campionatul Balcanic de cros (individual si cu echipa României). Totodata, Bobocel a obtinut 11 medalii in competitiile interne. „A fost un an greu, dar am avut destule satisfactii. Sunt multumita si doresc sa continuu pe acest drum ascendent“, a afirmat Ancuta Bobocel.


Ea are dubla legitimare, CSM Drobeta Turnu Severin – Dinamo Bucuresti, si n-ar fi exclus ca la Olimpiada de la Beijing sa nu mai reprezinte clubul severinean.


Cei mai buni sportivi mehedinteni


Directia pentru Sport Mehedinti a stabilit cei mai buni sportivi din acest an, pe podium urcând numai medaliati la campionatele europene si mondiale din acest an. Iata ierarhia pe 2006: Ancuta Bobocel, atletism, CSM Drobeta Turnu Severin; Constantina Dita-Tomescu, atletism, CSM Drobeta Turnu Severin; Alexandru Ioan Mihaila, canotaj, CS „Traian Lalescu“ Orsova; Andrei Ciprian Focariu, canotaj, CS „Traian Lalescu“ Orsova; Cristina Mihaela Coteata, canotaj, CS „Traian Lalescu“ Orsova; Elena Mariana Todoran, canotaj, CS „Traian Lalescu“ Orsova; Iustin Porcarasu, caiac-canoe, CS „Traian Lalescu“ Orsova; Adelina Dumbrava, canotaj, CS „Traian Lalescu“ Orsova; Liviu Dumitrescu, caiac-canoe, CS „Traian Lalescu“ Orsova; Ciprian Marius Luchian, canotaj, CS „Traian Lalescu“ Orsova; Lavinia Ionela Curelet, canotaj, CS „Traian Lalescu“ Orsova; Aneta Pirvut, handbal, Milostars Drobeta Turnu Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS