10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBornescu, oltean suta la suta

Bornescu, oltean suta la suta

Devotamentul portarului craiovean pentru culorile alb-albastre i-a determinat pe fanii Stiintei sa-l indrageasca foarte tare si sa-l „adopte“, uitând ca este bucurestean.


Ajuns la Universitatea intr-un moment critic, Mircea Bornescu a reusit sa se achite de toate atributiile, revenirea in Liga I datorându-i-se in mare parte. Pe lânga respectul câstigat, din punct de vedere fotbalistic, „Jose“ a mai reusit o victorie, mult mai importanta – a intrat pe sub pielea suporterilor, manifestându-se si gândind la fel ca un oltean, desi s-a nascut in Bucuresti, pe 3 mai 1980. Nimeni nu a uitat cum Bornescu a refuzat Steaua la inceputul sezonului trecut, preferând sa evolueze pentru Stiinta in liga a doua, si nici siguranta pe care a conferit-o buturilor alb-albastre. Alt atu apreciat de patimasul public de pe „Ion Oblemenco“ a fost capacitatea acestuia de a-si dirija colegii in defensiva, dovedindu-se un bun lider de echipa.


„Chilavert“ a „recidivat“ si in acest sezon


Daca in sezonul precedent a evoluat in toate partidele oficiale sustinute de Universitatea, trecându-si numele si pe lista marcatorilor de doua ori, Mircea Bornescu a continuat in aceeasi nota si pe prima scena. „Jose“ a jucat titular in toate cele 19 etape de campionat din acest sezon, bifând 1.710 minute, plus cele doua meciuri din Cupa României, evidentiindu-se de nenumarate ori, prezenta lui intre buturile alb-albastre facând ca numarul golurilor primite sa se ridice la 33. Desi Universitatea este formatia cu cele mai multe goluri primite din Liga I, nu se poate spune ca a fost vina portarului craiovean, ci a problemelor din defensiva, numeroasele accidentari fortând tehnicienii sa apeleze la fel si fel de improvizatii.


In acest an competitional, Mircea Bornescu si-a exersat si calitatea de marcator, el transformând, la fel ca si anul trecut, doua penaltiuri, in deplasarea de la Urziceni si „acasa“, la Caracal, cu Pandurii. Un lucru ingrijorator pentru gruparea alb-albastra este ca „Chilavert“ este foarte aproape de o suspendare, incasând câte un „galben“ in partidele cu Rapid, Unirea Urziceni si Pandurii, iar rezervele nu prezinta, momentan, aceeasi incredere.


Banica, vesnic rezerva


In ciuda faptului ca era bine vazut in perioada junioratului, fiind considerat o speranta a fotbalului craiovean in privinta postului de portar, Nicusor Banica nu a avut ocazia sa-si demonstreze calitatile. Fiind umbrit de Adnan Guso, apoi de Mircea Bornescu, Banica nu a mai putut progresa, chiar daca in timpul antrenamentelor a avut o nota buna. Neavând meciuri in picioare, goal-keeper-ul de 22 de ani risca sa-si compromita cariera, mai ales ca nu este folosit nici macar la „satelit“, pentru ca echipa a doua nu este inscrisa intr-un campionat. De altfel, sansele ca Nicusor Banica sa apere buturile Stiintei in acest sezon sunt legate doar de o eventuala suspendare sau accidentare a lui Mircea Bornescu, titularul de drept.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII