10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNjock si Frasineanu, spre Universitatea

Njock si Frasineanu, spre Universitatea

Adrian Mititelu a obtinut acordul verbal al fostilor jucatori ai Stiintei, iar „afacerea“ este rezolvata in proportie de 90 la suta.


„Avem in vizor doi jucatori de mare valoare, dar nu va pot spune despre cine este vorba pâna nu semneaza“, sustinea Adrian Mititelu in urma cu câteva zile. S-au vehiculat destule nume in urma acestei afirmatii a patronului craiovean si, in cele din urma, s-a aflat si identitatea celor doi fotbalisti adevarati aflati pe lista de „cumparaturi“ a Stiintei. Nedorind sa arunce banii pe niste jucatori necunoscuti, „suspecti“ din punct de vedere valoric, conducerea Stiintei si-a orientat privirile spre fotbalisti deja cunoscuti, care au mai fost la Universitatea si au confirmat, iar „afacerea“ nu prezinta nici un risc.


Neavând un atacant de „gura portii“ veritabil, Adrian Mititelu, desi nu recunoaste, l-a contactat pe Jeremie Njock, tratativele decurgând nesperat de bine. Conducatorii echipei Brest (liga a doua din Franta) si-au dat acordul verbal in privinta intreruperii contractului, iar jucatorul a fost incântat de ideea revenirii la Universitatea, fiind convins ca se va evidentia in campionatul românesc. Atacantul camerunez va ateriza, in curând, in Banie pentru a semna o noua intelegere cu gruparea alb-albastra, valabila pe o perioada de doi ani.


Njock nu a avut un tur de campionat prea bun, a fost titular doar in sapte meciuri din cele 17 in care a evoluat, reusind sa marcheze o singura data. Atacantul de 26 de ani, 1,96 metri si 93 de kilograme a incântat insa in cele doua sezoane jucate la Craiova, in 2003 – 2004, când a bifat 25 de meciuri, a marcat de 11 ori, in timp ce in 2004 – 2005 a jucat in opt partide si a marcat de patru ori.


„Frasi“ vrea, turcii nu se lasa


Cel de-al doilea transfer aproape realizat de olteni este Cornel Frasineanu, un mijlocas care a facut pasul in fotbalul mare chiar la Universitatea. Partea buna a lucrurilor este ca mijlocasul originar din Caracal ar deveni liber de contract in aceasta iarna, in plus, este incântat de propunerea primita. Din pacate, oficialii clubului Bursaspor nu imbratiseaza ideea despartirii si i-au propus prelungirea intelegerii, oferta fiind ceva mai buna decât a Universitatii. Turcii mai au un atu in fata Stiintei, o clauza contractuala, care il obliga pe „Frasi“ sa trateze prima data cu oficialii alb-verzilor, apoi cu celelalte formatii interesate de serviciile sale. Cu toate ca vrea sa vina la Craiova inca din aceasta iarna, mijlocasul de 30 de ani nu a exclus posibilitatea sa ramâna si in retur in Turcia, dar a promis oltenilor ca in vara nu va exista nici un dubiu in privinta revenirii sale la Universitatea.


Cornel Frasineanu a debutat in Divizia A la Universitatea intr-un meci contra Otelului Galati (scor 2-1), in editia 1994 – 1995, dar a fost imediat imprumutat la Minerul Motru. A revenit la Stiinta in sezonul urmator si a bifat 25 de partide, inscriind doua goluri. Frasineanu a continuat in Banie inca trei sezoane, a evoluat in 79 de partide in tot acest timp si a numarat cinci reusite, apoi s-a transferat la Rapid. Dupa o jumatate de an petrecut in Giulesti, mijlocasul a incheiat sezonul 2000 – 2001 la Hapoel Tsafririm, apoi s-a intors la Craiova, plecând o data cu Gigi Netoiu la Dinamo (2002 – 2003). Din 2004 si pâna in prezent, Cornel Frasineanu a aparat culorile gruparii Bursaspor din Turcia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

17 COMENTARII