10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFederer si Henin, cei mai buni in 2006

Federer si Henin, cei mai buni in 2006

Tenismanul elvetian Roger Federer si jucatoarea belgiana Justine Henin-Hardenne au fost desemnati de Federatia Internationala de Tenis (ITF) cei mai buni jucatori in anul 2006.


Federer este al patrulea tenisman din istorie care este premiat in trei ani consecutivi de ITF, dupa Bjorn Borg, Ivan Lendl si Pete Sampras. „Extraterestrul“ a terminat sezonul 2006 pe primul loc in clasamentul ATP, a câstigat trei din cele patru turnee de Grand Slam, Australian Open, Wimbledon si US Open, si a obtinut victoria in Mastersul Campionilor de la Shanghai.


„Este o onoare sa primesc acest titlu pentru al treilea an consecutiv. A fost un an mare pentru mine, l-am incheiat din nou pe primul loc si am câstigat 12 titluri, inclusiv trei de Grand Slam, si pentru prima oara am ajuns in finala la Roland-Garros“, a spus Federer.


La rândul sau, Justine Henin-Hardenne a terminat pe prima pozitie in clasamentul WTA, a câstigat tuneul de la Roland Garros, a fost finalista in celelalte trei turnee de Grand Slam si a câstigat Mastersul Campioanelor de la Madrid. Justine Henin primeste pentru a doua oara acest titlu, prima oara in 2003, reusind sa incheie anul pe primul loc, dupa ce a detronat-o pe frantuzoaica Amelie Mauresmo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS