5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Scurte stiri

Inginer la 14 ani


Un elev de 14 ani din Marea Britanie va deveni bogat dupa ce a avut inspiratia sa construiasca o rafinarie in magazia casei, informeaza site-ul thesun.co.uk. Minirafinaria creata de Steven Anderson transforma uleiul folosit in bucatariile restaurantelor in combustibil biodiesel ecologic. Tatal baiatului foloseste deja acest combustibil si economiseste 300 de lire pe saptamâna. Steven, originar din Eachwick, Northumberland, a declarat ca a construit rafinaria pentru ca era ingrijorat in legatura cu evolutia pretului petrolului, iar ingrijorarea lui i-a adus un premiu pentru „Cel mai tânar inginer din Marea Britanie“.


Jaf de 100.000 de lire sterline


O experta in obiecte de arta antice a fost jefuita, fiind pagubita de bijuterii in valoare de 100.000 de lire sterline, informeaza site-ul thesun.co.uk. Ian Towning, o doamna care obisnuieste sa isi etaleze bijuteriile de mare valoare oriunde merge, a fost sfatuita in mai multe rânduri sa nu iasa pe strada incarcata cu aur, pentru ca in mod sigur nu va trece neobservata. Ieri-dimineata, doamna Towning a fost atacata de un hot care i-a furat o geanta plina de bijuterii, printre care si o brosa estimata la 40.000 de lire sterline, dar si 17.000 de lire sterline. Infractorul nu a fost inca gasit pentru ca imediat dupa incident s-a suit intr-o masina si a plecat in tromba. „Am fost avertizata in legatura cu siguranta mea, insa in nici un caz nu o sa las hotii sa-mi dicteze felul in care ma imbrac“, a declarat Ian Towning dupa jaf. Expertii spun ca bijuteriile furate sunt atât de rare incât hotilor le va fi imposibil sa le vânda fara a fi prinsi.


Sechestrat in garaj timp de trei ani


O femeie de 70 de ani din Franta si-a tinut sotul incuiat in garaj trei ani, timp in care a trait in concubinaj cu iubitul ei de 58 de ani, informeaza site-ul thesun.co.uk. Barbatul, de 76 de ani, a slabit atât de mult incât a ajuns la 40 de kilograme, dupa ce in tot acest timp a fost obligat sa doarma pe o saltea putrezita si a primit mâncare printr-o fereastra mica. El a fost eliberat dupa ce vecinii ingrijorati au alertat politia din orasul Roeze-sur-Sarthe. Femeia a marturisit ca nu si-a eliberat sotul pentru ca nu a vrut sa-si cheltuiasca pensia trecând printr-un proces de divort. Batrâna a fost condamnata la doi ani de inchisoare.


Petra Nemcova si James Blunt, uniti de tragedii


Petra Nemcova este de parere ca relatia sa cu James Blunt este speciala, pentru ca amândoi au suferit tragedii in trecut. Potrivit site-ului femalefirst.co.uk, frumosul manechin a fost la un pas de moarte in anul 2004 in timpul tsunamiului care s-a abatut asupra Oceanului Indian, iar Blunt in perioada aceea era capitan in armata si se afla in Kosovo.


„Ajungi sa apreciezi viata altfel decât o fac unii oameni care nu au trait acele clipe de cosmar ca si tine. James este un om extraordinar cu o scara valorica bine definita. Amândoi am trait momente grele si acum ne bucuram de fiecare clipa pe care o traim impreuna. Viata este prea scurta si nu trebuie irosita nici macar o secunda“, a declarat Nemcova.


In noaptea accidentului, soferul printesei Diana era beat


Potrivit postului de televiziune BBC, testele ADN au confirmat faptul ca soferul printesei Diana era in stare de ebrietate in noaptea accidentului de masina care a avut loc la Paris. Dupa cum informeaza agentia italiana de presa Ansa, testele efectuate au aratat ca soferul, Henri Paul, avea un nivel al alcoolemiei de trei ori mai mare decât cel admis de legea franceza. Aceste rezultate fac ca speculatiile potrivit carora ar fi existat un complot pentru uciderea printesei Diana sa fie din ce in ce mai nefondate.


Eva Longoria si-a planificat nunta la un castel in Franta


Eva Longoria intentioneaza sa se casatoreasca cu iubitul ei, Tony Parker, intr-un castel din Franta, informeaza site-ul femalefirst.co.uk. Actrita din serialul „Neveste disperate“, care si-a planificat nunta cu baschetbalistul francez pe 7 iulie anul viitor, a inchiriat un castel romantic in afara Parisului pentru marele eveniment. Cu toate ca isi doreste o nunta memorabila, Longoria a vrut sa fie sigura ca fiecare invitat va fi tratat asa cum se cuvine si in acest sens a apelat la serviciile unei firme specializate in organizarea nuntilor. Tony Parker a spus ca asteapta cu nerabdare vara anului viitor, când se va casatori cu frumoasa actrita latino.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS