Acasă Sport Scurte stiri

Scurte stiri

Futsal. Energo, invinsa din nou


Energoconstructia Craiova a câstigat doar la capitolul experienta in urma participarii la turneul preliminar din Serbia de calificare in faza finala a Cup Winners Cup. Dupa infrângerea cu 8-3 suferita in fata croatilor de la Orkan Zagreb, oltenii au fost invinsi si in al doilea meci din grupa, sustinut in compania celor de la Aktybrentgen. Echipa din Kazakhstan s-a impus cu scorul de 4-1, dupa ce a condus si la pauza (2-1). Singurul gol al craiovenilor a fost marcat de Alin Bugala. Energo nu a facut un joc rau, primind ultimele doua goluri pe finalul partidei. „A fost inca un meci util pentru noi. Din pacate, am avut la dispozitie doar sase jucatori, iar adversarii s-au desprins decisiv in ultimele patru minute. Am invatat multe la acest turneu. Am vazut cum joaca echipele de futsal de afara, iar acest lucru ne va fi de folos in viitor. La anul vom fi mai puternici“, a afirmat antrenorul formatiei din Banie, Valentin Nistoran. Energoconstructia a incheiat turul in competitia interna pe locul doi, cu 32 de puncte, cu sapte mai putin decât lidera CIP Deva si cu trei mai multe decât ACS Odorheiu Secuiesc. Craiovenii spera sa participe si la anul intr-o competitie europeana, Nistoran precizând ca experienta acumulata in Serbia a fost de folos echipei sale.


Baschet. Energia Rovinari s-a impus greu in fata banatenilor


Sub privirile a circa 50 de spectatori, echipa de baschet Energia Rovinari si-a pastrat invincibilitatea in acest sezon dupa ce a invins TIMBA Timisoara cu scorul de 67-56, intr-un joc ce a contat pentru etapa a cincea a Diviziei B. Baschetbalistii lui Laurentiu Raut s-au desprins abia in sfertul trei, pe care l-au terminat in avantaj, 46-38, dupa ce la pauza cele doua grupari s-au aflat la egalitate, 25-25. Singurii jucatori care l-au multumit pe tehnicianul gorjenilor au fost Ilie Daniel (21 de puncte) si Danila (zece puncte). „S-au facut multe greseli, de asta si scorul a fost destul de strâns pâna pe final. Am avut un procentaj dezastruos la aruncarile din actiune in comparatie cu alte meciuri. Sunt mai multumit de cei doi jucatori de la Bucuresti, care au muncit, si sunt foarte dezamagit de unii de la care asteptam mai mult. A fost un joc foarte greu, dar ma asteptam sa fie asa pentru ca perioada de acomodare cu panourile a fost foarte scurta, am ratat foarte mult. Ei s-au aparat in zona si a trebuit sa marcam foarte mult de afara. Pe de alta parte, Timisoarei i-a intrat tot, noi am ratat, am intrat intr-o brambureala si ne-am facut viata grea. Bine ca am câstigat“, a concluzionat Raut. Urmatorul joc al echipei Energia Rovinari va avea loc tot in Sala Sporturilor, miercuri, de la ora 13.30, când gorjenii vor primi replica celor de la BC Râmnicu Vâlcea, partida restanta din etapa a patra.


Volei, baschet, handbal. Echipele craiovene victorioase


In week-end-ul trecut, echipele craiovene de volei, baschet si handbal au obtinut victorii pe linie. Voleibalistele de la Universitatea Craiova nu au avut probleme cu Unitrans Deva, formatie pe care au invins-o cu 3-0. „A fost un meci in care am rulat tot lotul. S-au incercat si anumite lucruri noi, pentru ca echipa din Deva nu avea cum sa ne puna probleme“, a precizat tehnicianul echipei oltene, Adrian Cotoranu. Sâmbata viitoare, Universitatea va intâlni, tot pe teren propriu, pe CSM CSS Sibiu, in ultimul meci din acest an, campionatul urmând sa se reia pe 11 februarie. In liga secunda de baschet masculin, CS Universitatea a câstigat la „masa verde“ (20-0) meciul cu CSS Râmnicu Vâlcea, oaspetii neprezentându-se la acest joc. In ultimul meci din 2006, elevii lui Marius Toma vor juca sâmbata, la Târgu Jiu, cu Energia Rovinari. „Suntem pe locul doi si vrem sa ne mentinem aici pâna la final, pentru a obtine calificarea la turneul semifinal“, a precizat antrenorul craiovenilor. In fine, ieri, tot in Sala Sporturilor din Valea Vlaicii, DWAR Craiova s-a impus fara probleme, scor 30-15 (14-8), in fata echipei Milotrans Severin, in etapa a cincea din returul I al Diviziei A de handbal feminin. Craiovencele vor mai juca pe 17 decembrie la Medias, urmând sa incheie anul pe 21 decembrie, când vor evolua pe teren propriu in fata echipei HCM II Baia Mare.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version