13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSteaua, egala cu Lyon

Steaua, egala cu Lyon

Liga Campionilor


Olympique Lyon 1 – Steaua 1


• Stadion „Gerland“, Lyon, spectatori: 39.531.


• Au marcat: A. Diarra ’12 / Dica ‘2.


Olympique: Coupet – Reveillere, Cacapa, Müller, Berthod – Tiago (’65, Toulalan), A. Diarra, Kallström – Govou (’80, Remy), Carew (’65, Wiltord), Ben Arfa. Antrenor: Gerard Houllier.


Steaua: Cernea – St. Stancu, D. Goian, Ghionea, P. Marin – Nicolita, Radoi (’78, Ov. Petre), Paraschiv, Cristocea (’82, Oprita) – Dica, Thereau (’73, V. Badea). Antrenor: Cosmin Olaroiu.


• A arbitrat: Darko Ceferin (Slovenia).


• Cartonase galbene: Cacapa / Dica, Paraschiv, Radoi.


Trupa lui Cosmin Olaroiu a reusit sa obtina o remiza pe terenul campioanei Frantei din ultimii cinci ani.


Steaua Bucuresti si-a incheiat cu o remiza parcursul in Liga Campionilor, 1-1 pe terenul uneia dintre cele mai puternice formatii din Europa, Olympique Lyon. Golul echipei lui Cosmin Olaroiu a fost marcat de Dica, in minutul 2, in timp ce pentru francezi a punctat Alou Diarra, in minutul 12. Campioana României a avut o prestatie onorabila in faza grupelor Ligii Campionilor, mai ales ca doua dintre adversarele din Grupa E figureaza printre favoritele la câstigarea trofeului, si isi va continua parcursul european in 16-imile Cupei UEFA.


Dica a inscris din nou


Cu locul al treilea in grupa deja asigurat, Steaua a inceput in forta partida de pe stadionul „Gerland“ si a dat impresia ca joaca pe teren propriu. Dupa numai doua minute de joc, bucurestenii au deschis scorul, Nicolae Dica reluând din cadere o centrare de pe partea dreapta a lui Sorin Paraschiv, dupa ce mai intâi a stopat mingea pe piept. Aceasta a fost a patra reusita a pitesteanului in actuala editie a Ligii Campionilor. Imediat dupa ce a deschis scorul, Steaua a fost la un pas de 2-0, dar Thereau a ratat cu putin intâlnirea cu sutul-centrare al lui Cristocea de pe partea stânga. Replica lyonezilor nu s-a lasat prea mult asteptata, gazdele egalând in minutul 12, când Alou Diarra, nemarcat in careu la un corner, l-a invins pe Cernea cu o puternica lovitura de cap.


Steaua a continuat sa evolueze curajos si fara nici un fel de complexe, a avut o posesie buna a balonului, dar nu a mai reusit sa puna in pericol poarta lui Gregory Coupet, actiunile stelistilor oprindu-se la marginea careului de 16 metri. Nici Lyon nu a excelat in atac, doar tânarul Hatem Ben Arfa având câteva actiuni periculoase pe partea stânga, incheiate cu centrari nereusite.


Fara gol in repriza secunda


La inceputul reprizei secunde, elevii lui Olaroiu au jucat din nou ofensiv, dar suturile expediate din afara careului de Radoi, Dica si Petre Marin au trecut peste transversala portii lui Coupet. In minutul 52, Banel Nicolita a scapat singur spre poarta, dar a intârziat sutul si a fost blocat de defensiva franceza. Lyon a fost la rândul ei periculoasa la sutul lui Kallström, care a trimis peste poarta, si la reluarea in plasa laterala a lui Ben Arfa. In minutul 69, Dica a fost la un pas sa realizeze „dubla“, sutul sau din unghi gasindu-l la post pe Coupet. Sylvain Wiltord i-a dat emotii lui Cernea de doua ori, trimitând mai intâi putin peste transversala (’72), iar apoi chiar in bratele goal-keeper-ului român (’77). Pâna la final nu a mai fost nimic de consemnat, cu toate ca, in ultimele minute, stelistii au facut usor pasul inapoi, lasându-i pe lyonezi sa plimbe mai mult balonul in jumatatea lor.


Liga Campionilor, clasamente finale


Grupa E: 1. Lyon 14 puncte; 2. Real Madrid 11; 3. Steaua 5; 4. Dinamo Kiev 2. Grupa F: 1. Manchester United 12 puncte; 2. Celtic Glasgow 9; 3. Benfica 7; 4. FC Copenhaga 7. Grupa G: 1. Arsenal 11 puncte; 2. FC Porto 11; 3. TSKA Moscova 8; 4. Hamburg 3. Grupa H: 1. Milan 10 puncte; 2. Lille 9; 3. AEK Atena 8; 4. Anderlecht 4.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU