9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPentru glorie si bani

Pentru glorie si bani

Indeplinindu-si deja obiectivele pe care le-au avut in faza grupelor, Olympique Lyon si Steaua vor juca in aceasta seara pentru palmares si pentru premiul substantial oferit de UEFA.


Meciul din aceasta seara, de pe stadionul „Gerland“ din Lyon, dintre Olympique si Steaua, este fara miza. Olympique este calificata de pe primul loc in optimile Ligii Campionilor, iar campioana României nu mai poate pierde pozitia a treia in Grupa E, care ii asigura accesul in 16-imile Cupei UEFA. Prin urmare, celor doua formatii nu le ramâne altceva de facut decât sa joace pentru palmares si pentru premiul substantial oferit de UEFA la fiecare meci din cea mai importanta competitie fotbalistica europeana intercluburi.


Chiar daca si-a asigurat pozitia de lidera in Grupa E, campioana Frantei din ultimii cinci ani vrea ca la meciul cu Steaua sa faca spectacol si sa obtina toate cele trei puncte puse in joc, pentru a-si continua astfel parcursul bun pe care l-a avut pâna in prezent. In cazul unui succes, formatia lui Gerard Houllier ar bifa a cincea victorie in sase meciuri disputate in grupa. Ar fi, totodata, si al optulea succes consecutiv obtinut in Liga Campionilor pe stadionul „Gerland“.


La rândul sau, Steaua vrea sa iasa cu capul sus din Liga Campionilor si sa intrerupa seria de insuccese pe care le-a inregistrat pe pamânt francez, trupa din Ghencea pierzând toate cele sapte partide pe care le-a jucat in Hexagon.


Stelistii trateaza cu seriozitate meciul


In partida de la Lyon, tehnicianul Stelei, Cosmin Olaroiu, nu-l va putea utiliza pe fundasul Mihaita Nesu, care este accidentat, in timp ce fundasul israelian Klemi Saban a fost lasat la Bucuresti. Desi nu este inca refacut complet dupa accidentarea de la meciul cu Universitatea Craiova, scor 3-0, din etapa a doua a Ligii I, disputat pe 5 august, atacantul Victoras Iacob a fost inclus in delegatia FC Steaua care a facut deplasarea la Lyon. Pasibili de suspendare, in cazul in care vor primi cartonas galben in disputa de pe „Gerland“, sunt Cornel Cernea, Sorin Ghionea, Dorin Goian, Banel Nicolita, Daniel Oprita si Ovidiu Petre.


Cosmin Olaroiu a spus ca disputa de la Lyon nu este doar un meci de placere pentru el si elevii sai, cu toate ca Steaua si-a asigurat locul trei, care o duce in 16-imile Cupei UEFA.


„Trebuie sa jucam foarte bine la Lyon. Aceste meciuri au o conotatie speciala. Si financiara, si emotionala. Nu ne bazam pe faptul ca francezii sunt deja calificati si ca vor fi relaxati“, a spus Olaroiu.


Lyonezii, preocupati mai mult de derbiul cu PSG


Mijlocasul brazilian Juninho Pernambucano a lasat sa se inteleaga ca este singurul jucator din lotul echipei Olympique Lyon care este mai preocupat de meciul cu Steaua, din Liga Campionilor, decât de derbiul din Ligue 1, cu PSG, programat duminica pe stadionul „Gerland“.


La inceputul acestei saptamâni, presa franceza, jucatorii si staff-ul lyonezilor s-au aratat interesati mai mult de partida cu Paris Saint Germain, ocazie cu care lidera din Ligue 1 si-ar putea bate propriul record de puncte acumulate dupa 17 meciuri. Fiind chestionat de jurnalisti in legatura cu intâlnirea cu parizienii, Juninho a raspuns: „Pâna atunci mai este meciul cu Steaua. Pentru mine cel mai important meci este urmatorul. Trebuie sa câstigam, trebuie sa tratam cu seriozitate orice partida din Liga Campionilor, chiar daca suntem deja calificati“.


Ascultând declaratiile lui Juninho, antrenorul Gerard Houllier i-a dat dreptate brazilianului: „Meciul cel mai important este cu Steaua, sunt de acord cu Juninho“.


Echipa din Lyon nu va putea conta la meciul cu Steaua pe mijlocasul Florent Malouda, care este suspendat. Pasibili de suspendare, in cazul in care vor primi cartonas galben, sunt Anthony Reveillere si Juninho Pernambucano.


Liga Campionilor, faza grupelor


Programul partidelor care se vor disputa astazi, de la ora 21.45, in etapa a 6-a a fazei grupelor Ligii Campionilor: Grupa E: Dinamo Kiev – Real Madrid, Olympique Lyon – Steaua Bucuresti; Grupa F: Manchester United – Benfica Lisabona, FC Copenhaga – Celtic Glasgow; Grupa G: FC Porto – Arsenal Londra, Hamburg SV – TSKA Moscova; Grupa H: Anderlecht Bruxelles – AEK Atena, AC Milan – OSC Lille.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS