6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Un sut, un punct

Pandurii Târgu Jiu a smuls un punct Rapidului, egalând in minutele de prelungire prin Vintilescu, la singurul sut al oltenilor pe spatiul portii adverse.


Eugen Neagoe avertiza ca nu merge in Giulesti la plimbare, ci sa obtina macar un punct, rezultatele din turul campionatului cu Rapid (1-1), Steaua (0-0) si Dinamo (0-1 si 1-0) dându-i apa la moara tehnicianului „pandurilor“. Disciplinati tactic si ambitiosi, fotbalistii gorjeni au aplicat cu succes, timp de o ora, tactica ultradefensiva conceputa de „Geana“, insa golul lui Griffiths i-a obligat sa schimbe registrul. Vintilescu a inceput sa-si justifice prezenta pe teren si a expediat primul sut spre poarta lui Edel (’73). Al doilea s-a transformat in gol, Vintilescu reusind inca o data sa arunce Giulestiul in disperare, dupa ce ii suflase Rapidului si in tur doua puncte.


Guso, providential


Razvan Lucescu i-a lasat pe Badoi si Buga pe banca de rezerve, dar Rapidul nu a parut ca le simte lipsa. S-a instalat cu toata echipa in jumatatea „pandurilor“ si a fortat in banda stânga deschiderea scorului. Karamian a centrat periculos in minutul 15, Rus a respins gresit si Zicu a sutat din interiorul careului pe lânga vinclu. Doua executii cu capul ale lui Maldarasanu si Moldovan l-au evidentiat pe Guso in minutul 18, bosniacul boxând salvator de fiecare data.


Presiunea s-a intensificat, fotbalistii lui Lucescu cautând golul prin suturi de la distanta, Moldovan (’32) si Perja (’41) fiind insa imprecisi. Rapid putea pleca la cabine in avantaj, dar Zicu s-a complicat la sase metri, fiind blocat la timp de Chibulcutean (’43). In tot acest timp, Pandurii a trecut rareori de centrul terenului si atunci cu baloane de urmarire fara sorti de izbânda pentru Vintilescu, unicul atacant.


Fericiti cu un punct


Pandurii a indraznit mai mult dupa pauza si in minutul 50 a obtinut prima lovitura de colt. A fost un simplu foc de paie, pentru ca Rapid a revenit in atac si a deschis scorul. Costin Lazar a sutat puternic de la 16 metri, Guso a respins in lateral, iar Griffiths a reluat in plasa de lânga Popete (’62). Lucescu nu s-a multumit cu putin, apelând la Buga si Badoi, iar Neagoe a replicat cu Zoicas si Jovanovic. Pandurii a inceput sa conteze mai mult in jumatatea adeversa si Vintilescu a trecut pe lânga mingea centrata de Popete in careul gazdelor (’77). Moldovan l-a ochit pe Guso din câtiva metri si conturile pareau incheiate.


Când se consumau ultimele secunde ale prelungirilor, Guso a aruncat o minge spre careul rapidist, Jovanovic si Zoicas au deviat pentru Vintilescu si acesta l-a executat pe Edel, aducând un punct norocos „pandurilor“.


„La fotbal trebuie sa crezi tot timpul pâna in ultima clipa. Daca ar fi sa ma refer doar la jocul din repriza a doua, cred ca meritam acest punct. Daca ar fi sa judec numai dupa prima repriza nu meritam remiza, pentru ca Rapid, chiar daca nu a avut ocazii foarte mari, ne-a dominat in prima parte a meciului. Noi am intrat pe teren mai timorati si mai speriati, gândindu-ne ca jucam cu o echipa mare. La pauza le-am spus ca se poate, ca trebuie sa incercam mai mult, dar, din pacate, am primit acel gol destul de usor, dupa care am incercat sa echilibram situatia pe teren. Spre bucuria noastra si spre fericirea suporterilor, pentru ca e o fericire ca am luat un punct Rapidului, am reusit sa egalam in ultimul minut. Am egalat cu sansa, este adevarat, dar am marcat si am plecat cu un punct din Giulesti si asta e cel mai important“, a declarat Neagoe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII