21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportNeagoe, cosmarul giulestenilor

Neagoe, cosmarul giulestenilor

„Geana“ a marcat golul care a mai scos o data Stiinta in Europa, iar giulestenii si-au consolidat statutul de „echipa ABBA“. Ultima intâlnire dintre Pandurii si Rapid s-a terminat la egalitate, 1-1, gorjenii evoluând cu o echipa incropita.


Sub Podul Grant, numele lui Eugen Neagoe este sinonim cu retrogradarea Rapidului in 1989. Pentru giulesteni, jocul cu Universitatea Craiova era ultima sansa de a se mentine in primul esalon, in timp ce miza oltenilor era un loc in cupele europene. „Geana“ a marcat in minutul 90 si a semnat sentinta rapidistilor. „Era un meci important si pentru noi, si pentru Rapid. Noi trebuia sa câstigam ca sa mergem in cupele europene, Rapidul trebuia sa câstige sa ramâna in prima divizie. A fost un meci dominat de la un capat la altul de noi. Am avut sapte-opt ocazii in acel joc, cred ca aproape toti jucatorii au avut sanse sa marcheze. Intâmplarea a facut sa dau eu gol in minutul 90, noi am mers in Europa, ei s-au dus in «B», nu au mai avut nici o sansa“, si-a amintit aminteste Neagoe.


Dupa 17 ani, „Geana“ continua sa dea fiori Rapidului. Echipa lui Razvan Lucescu a reusit doar un rezultat de egalitate la Târgu Jiu, 1-1, cu „pandurii“ lui Neagoe strânsi cu câteva zile mai devreme pentru un (re)debut neasteptat in Liga lui Mitica. „Rapidul la acea vreme nu era asa valoros ca Rapidul de astazi, chiar daca avea multi jucatori de valoare, Goanta, Târa, Rada. Acum cred ca are echipa mult mai valoroasa“, a sustinut tehnicianul gorjenilor.


„Ne vom juca sansa“


Echipa Pandurii a dovedit in turul campionatului ca este o nuca greu de spart, chiar si pentru Steaua, Dinamo si Rapid, pretentiile lui Neagoe, sa nu piarda sub Podul Grant, fiind indreptatite. Rapid vine dupa un joc obositor din punct de vedere psihic si fizic la Atena, iar gorjenii pot specula momentul favorabil. „Nu stiu daca va fi vorba de oboseala pentru ca au timp sa se odihneasca, sa-si revina dupa jocul cu Panathinaikos. Va fi o partida dificila, ne vom juca sansele“, a spus Neagoe. Tehnicianul oltean este obligat sa faca o modificare in primul unsprezece, cel putin, Mândrean, suspendat, fiind inlocuit cu Dragomir, care si-a ispasit suspendarea. Nu este exclus ca „Geana“ sa-l lase pe banca si pe Vancea, ezitant la Pitesti, si sa-i dea credit lui Orac din primul minut.


Banii aduc fericirea


Rezultatele bune ale echipei Pandurii din turul campionatului sunt consecinta atmosferei bune din vestiar, atmosfera intretinuta de presedintele Condescu, care plateste prompt, la sfârsitul fiecarei luni, rezultatele. Daca in luna octombrie „pandurii“ au incasat circa 2.800 de dolari din prime, in luna noiembrie acestia au mai multi bani de primit, in jur de 3.400 de dolari. „Jocul nostru s-a imbunatatit de la meci la meci, baietii au mult mai multa incredere in ei, se cunosc, sunt si prieteni si asta conteaza foarte mult la o echipa de fotbal. Atmosfera buna este intretinuta si de presedintele Condescu, pentru ca niciodata nu au fost probleme in ceea ce priveste primele sau contractele. Jucatorii au fost multumiti si e normal sa fie numai cu gândul la fotbal“, a explicat Neagoe secretul succeselor din tur.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS