21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAtacam Moldova cu forte noi

Atacam Moldova cu forte noi

Daca in partidele anterioare s-a confruntat cu multe probleme de lot, Fane Stoica va putea alinia un unsprezece mai competitiv in deplasarea de la Vaslui, pentru ca revin mai multi jucatori de baza.


Problemele de lot cu care s-a confruntat Universitatea au costat-o destul de mult in ultima perioada, insa totul pare sa ia sfârsit, mai multi jucatori accidentati sau suspendati urmând sa-si reia locul in echipa de baza. Este vorba despre Florin Costea, Catalin Craciunescu, Constantin Gargalie, care s-au refacut dupa traumatismele suferite, Gabriel Velcovici si Ovidiu Dananae, care si-au ispasit etapa de suspendare.


Inca de saptamâna trecuta Florin Costea s-a antrenat alaturi de coechipieri, accidentarea sa din meciul cu Farul nefiind atât de grava pe cât se credea, vârful provenit de la CSM Vâlcea urmând sa preia sarcinile ofensive ale lui Michael Baird, suspendat. Catalin Craciunescu a fost apt in proportie de 90 la suta si pentru partida de la Arad, dar tehnicienii olteni s-au consultat cu medicul echipei, Claudiu Stamatescu, si au decis ca fundasul sa nu faca parte din lotul de 18 jucatori, care a abordat meciul cu UTA, de teama sa nu recidiveze. Spre deosebire de cei doi, Constantin Gargalie nu s-a putut pregati alaturi de juveti saptamâna trecuta, exercitiile de refacere fiind efectuate in sala de forta din incinta cantonamentului din Lunca Jiului. De ieri insa lucrurile au intrat in normal, Gargalie reusind sa duca antrenamentul la bun sfârsit, la fel ca Florin Costea si Craciunescu, iar staff-ul tehnic il va aduce la parametri normali pâna la confruntarea cu FC Vaslui.


Chiar daca sunt aproape refacuti, Dorel Stoica si Madalin Ciuca au sanse minime sa evolueze in meciul de sâmbata, si asta pentru ca antrenorul Stefan Stoica nu intentioneaza sa forteze nota si sa apara complicatii. Cei doi capitani isi vor face aparitia in unsprezecele Stiintei in partida cu Steaua, de pe teren propriu, din etapa a doua a returului, care va avea loc pe 10 decembrie, de la ora 20.30 (TVR 1).


Doua sedinte de pregatire fizica


Alb-albastrii au inceput de ieri pregatirile pentru meciul cu FC Vaslui, partida extrem de importanta in ceea ce priveste configuratia clasamentului. Bornescu si compania au efectuat primele miscari ale saptamânii de la ora 10.00, la cantonamentul din Lunca Jiului, „lectia“ fiind axata pe pregatirea fizica, dar nu au lipsit gama larga de alergari si circuitele in regim de forta si viteza, elementele cu mingea incheind misiunea. Nici cea de-a doua sedinta a zilei, care s-a desfasurat in aceeasi locatie, dar de la ora 15.00, nu a fost diferita, numai ca Fane Stoica a echilibrat elementele tehnico-tactice cu cele fizice. „Mourinho“ s-a declarat multumit de modul cum au raspuns jucatorii, in special cei aflati in recuperare, si a inceput sa lucreze si la moralul acestora: „Hai sa punem osul la treaba, sa ne luam punctele inapoi de la Vaslui!“.


Oltenii nu concep sa piarda partida de sâmbata, pentru ca ii asteapta o serie de meciuri foarte grele, cu Steaua, FC Arges, Rapid, Dinamo si Gloria Bistrita, dueluri care pot propulsa sau cobori Universitatea in ierarhia primei ligi. Programul de pregatire al Universitatii va cuprinde doar trei antrenamente pâna la duelul cu gruparea moldava, unul in fiecare zi, vineri urmând sa fie stabilit si lotul cu care se va aborda meciul cu FC Vaslui.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII