10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMutu trage Fiorentina dupa el

Mutu trage Fiorentina dupa el

Adrian Mutu a marcat singurul gol al echipei sale, AC Fiorentina, in partida terminata la egalitate, duminica, scor 1-1, pe terenul formatiei lui Paul Codrea, Siena, in etapa a 13-a a campionatului italian. Mijlocasul Antonini a marcat pentru gazde in minutul 18, iar Mutu a egalat in minutul 38, cu un sut din interiorul careului, in urma unei pase primite de la Luca Toni. Acesta a fost al saselea gol inscris de „Briliant“ in actuala editie a campionatului. La Siena a evoluat pâna in minutul 84 si mijlocasul român Paul Codrea. In urma acestui rezultat de egalitate, Fiorentina are 5 puncte si a ramas pe locul 18, in timp ce Siena ocupa pozitia a noua cu 17 puncte.


Intr-un alt meci din runda a 13-a, AS Roma, cu Cristian Chivu pe teren timp de 90 de minute, s-a impus cu scorul de 4-2 pe terenul echipei Sampdoria. Totti de doua ori (’13, ’73), Perrotta (’32) si Panucci (’43) au marcat golurile oaspetilor, in timp ce pentru „blucerchiati“ au punctat Volpi (’14) si Flachi (’90+1-penalti). Roma se afla pe locul al doilea cu 29 de puncte.


Ascoli, echipa lui Valentin Nastase, a pierdut la Roma, cu 3-1, partida disputata cu Lazio. Belleri (‘8), Pandev (’25) si Foggia (’84) au inscris pentru formatia pregatita de Delio Rossi, in timp ce golul oaspetilor a fost inscris tot de un lazial, Mauri, care a trimis mingea in propria poarta in minutul 15. Vali Nastase a jucat tot meciul si a fost notat cu 6 de agentia Datasport. Ascoli se afla pe penultimul loc in clasament, al 19-lea, cu 5 puncte.


Mutu e modest


La finalul meciului cu Siena, Adrian Mutu a spus ca prefera rezultatele echipei in dauna celor personale.


„Cele sase goluri inscrise de la inceputul sezonului imi fac mare placere, dar cine ma cunoaste bine stie ca ma bucur doar atunci când reusitele mele aduc victoria echipei. Cu alte cuvinte, prefer rezultatele echipei in dauna celor personale“, a spus Mutu.


Internationalul român considera ca Fiorentina merita victoria in meciul cu Siena.


„Am facut un pas inainte fata de meciul cu Ascoli. Este adevarat ca in prima repriza am suferit, dar in partea a doua am intrat pe teren mai concentrati si consider ca meritam victoria“, a afirmat Mutu.


Adrian Mutu a precizat ca nu are nici o problema sa joace in partea dreapta.


„Antrenorul este cel care decide. Pentru mine nu este nici o problema sa joc in partea dreapta. Am inceput meciul in acea zona, dar Prandelli mi-a spus sa revin in stânga“, a dezvaluit „Briliantul“.


Chivu si Codrea, laudati de jurnalistii italieni


Cristi Chivu a fost laudat de presa italiana dupa prestatia avuta in partida pe care echipa AS Roma a câstigat-o in fata Sampdoriei.


Agentia Datasport i-a acordat nota 7 internationalului român, la fel ca si coechipierilor sai Marco Cassetti, David Pizarro, Rodrigo Taddei si Amantino Mancini. Cel mai bun jucator de pe teren a fost considerat Francesco Totti, care a primit nota 9.


„Apararea Romei a functionat bine, iar Chivu si-a ajutat foarte mult echipa sa câstige acest meci“, a scris sursa citata.


Si mijlocasul Paul Codrea a fost laudat de presa italiana dupa prestatia avuta in partida Siena – Fiorentina. Agentia Datasport i-a acordat nota 6 internationalului român, la fel ca si coechipierilor sai Valerio Bertotto, Daniele Gasteldello, Simone Vergassola si Mario Frick. Cei mai buni jucatori ai Sienei in aceasta intâlnire au fost portarul Alexander Manninger si mijlocasul Tomas Locatelli, ambii primind nota 7.


„Codrea a fost precis in faza defensiva, a comis putine erori si a avut un randament bun si in ofensiva“, a scris Datasport.


Serie A, etapa a 13-a


Rezultate: Milan – Messina 1-0, Chievo Verona – Udinese 2-0, Empoli – Cagliari 1-0, Lazio – Ascoli 3-1, Palermo – Inter 1-2,


Reggina – Livorno 2-2, Sampdoria – Roma 2-4, Siena – Fiorentina 1-1, Catania – Parma 2-0, Atalanta – Torino 1-2.


Clasament: 1. Inter 33 de puncte; 2. Roma 29; 3. Palermo 27; 4. Livorno 20; 5. Empoli 19; 6. Catania 19; 7. Lazio 18; 8. Atalanta 17; 9. Siena 17; 10. Udinese 16; 11. Cagliari 14; 12. Messina 14; 13. Torino 14; 14. Sampdoria 13; 15. Milan 11; 16. Parma 8; 17. Chievo Verona 7; 18. Fiorentina 5; 19. Ascoli 5; 20. Reggina 1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS