11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGata cu cangurii, vin africanii!

Gata cu cangurii, vin africanii!

Rezultatul „excursiei“ lui Gheorghita Geolgau si Aurica Beldeanu in Cipru a fost bun, trimisii Stiintei gasind trei fotbalisti din Africa si un portughez, care s-ar potrivi cu stilul de joc impus de Fane Stoica.


Simtind ca lotul actual al Stiintei este destul de „subtire“ pentru idealurile patronului Adrian Mititelu, Fane Stoica a venit cu mai multe propuneri, de jucatori nu foarte costisitori, dar foarte talentati. Este vorba despre Azubuike Cosmas Sunday Jr. Oliseh, fratele fostului international nigerian Sunday Oliseh, Julius Woobay si Noel Kasake, cei trei activând in Cipru. In „vizorul“ Universitatii se mai afla si portughezul Joao Paiva, de la Apollon Limassol, un vârf comparat de Ioan Andone cu Gigel Bucur.


Azubuike prezinta cel mai bun CV


Cel mai experimentat jucator este Azubuike Cosmas Sunday Jr. Oliseh, care momentan evolueaza la AEK Larnaca pe postul de mijlocas defensiv, are 28 de ani si si-a inceput cariera la Julius Berger – Nigeria (1995). Azubuike a parasit tara natala la 16 ani, o data cu Celestine Babayaro si James Obiorah, semnând un contract cu belgienii de la Anderlecht Bruxelles, grupare pentru care a evoluat trei ani (1995 – 1998), fiind folosit in 17 meciuri si inscriind un singur gol. A fost cedat la Royal Antwerp, unde, timp de un sezon (1998 – 1999), a jucat in liga a doua din Belgia. A fost in „trecere“ pe la FC Utrecht – Olanda (1999 – 2000), Jokerit – Finlanda (2001) si RBC Roosendaal – Olanda (2002 – 2005), inainte sa semneze cu AEK Larnaca. Azubuike a jucat pentru nationala Nigeriei la Jocurile Olimpice de la Sydney din anul 2000.


„Oliseh este rau ca frate-sau, Sunday. Are un talent si o determinare iesite din comun“, a spus antrenorul Omoniei Nicosia, Ioan Andone, considerând ca Universitatea nu ar avea nimic de pierdut daca l-ar transfera.


Julius Woobay este un vârf talentat


Cum atacul Universitatii nu a stralucit in acest tur de campionat, „spionii“ olteni au cautat un vârf de viteza, cu simtul portii deosebit de dezvoltat. Atât Geolgau, cât si „Vulpea“ au fost placut impresionati de Julius Woobay, care are 22 de ani si este international din Sierra Leone. Woobay a fost laudat si de Ioan Andone, care a afirmat ca este unul dintre cei mai talentati atacanti din campionatul cipriot, el evoluând pentru NEA Salamina, echipa care l-a imprumutat in prima jumatate a acestui an la Vittoria Guimaraes. „Woobay este incântator! Este un atacant care poate evolua si la mijloc. Toti de aici il considera unul dintre cei mai talentati tineri veniti in campionatul cipriot“, a spus Andone.


Kasake si Paiva sunt ceva mai „stersi“


Cee de-a treia „tinta“ a Universitatii este Noel Kasake (foto), un mijlocas ofensiv de 26 de ani, originar din Africa de Sud. Din pacate, despre acest jucator nu se cunosc prea multe amanunte, in afara faptului ca a jucat in campionatul Albaniei si a fost in probe la echipa indiana Calcutta, iar in prezent evolueaza la EN Paralimni, dar „Falcosul“ il considera „un mijlocaj bun“.


Nici despre Joao Paiva, de la Apollon Limassol, care are 23 de ani, nu se stie decât ca a mai jucat la Maritimo Funchal, in Portugalia, dar este un vârf comparat, de Ioan Andone, cu Gigel Bucur.


Fostul antrenor al lui Dinamo considera ca africanii Azubuike, Woobay si Kasake merita sa faca pasul la Universitatea, pentru ca au destule calitati. „Cei trei ar fi foarte interesanti pentru campionatul românesc. Stiu ca Universitatea a demarat deja negocierile pentru ei si sunt convins ca il vor ajuta cu siguranta pe prietenul meu, Fane Stoica“, a spus Ioan Andone.


Ando l-a laudat pe Fane Stoica


Ioan Andone a vorbit foarte frumos despre gruparea alb-albastra si despre Fane Stoica, afirmând ca rezultatele Stiintei, de când a fost preluata de „Mourinho“, nu il surprind cu nimic, pentru ca fostul sau secund este un bun tactician. „Falcosul“ este convins ca prietenul sau va continua sa aiba rezultate bune cu Universitatea, pentru ca este un tip muncitor si ambitios. „Am urmarit parcursul sau ca antrenor si i-am tinut pumnii la debut. Imi amintesc ce fericit era când a aflat ca-l doreste Craiova. A luat 16 puncte cu Universitatea in sapte etape, e antrenor Fane asta! Ma bucur enorm ca i-a iesit si ii urez mult succes in continuare, de aici, din Cipru. La cât este de ambitios, nu avea cum sa nu reuseasca. Nu ma surprind rezultatele Universitatii“, a completat Andone.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII