10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFC Liverpool, pe primul loc

FC Liverpool, pe primul loc

Englezii de la FC Liverpool nu mai pot pierde primul loc in Grupa C a Ligii Campionilor, dupa victoria cu 2-0 obtinuta miercuri pe „Anfield Road“, in fata gruparii olandeze PSV Eindhoven. Pretul victoriei obtinute de „cormorani“ a fost insa accidentarea mijlocasilor Mark Gonzalez, Xabi Alonso si Pennant, pe care Rafa Benitez a fost nevoit sa-i inlocuiasca. Steven Gerrard, capitanul gazdelor, a dominat jocul la mijlocul terenului si a trimis in prima repriza multe mingi catre cuplul de atacanti Crouch – Dirk Kuyt. El a fost si cel mai periculos jucator al lui Liverpool, intrebuintându-l serios pe portarul oaspetilor, Gomes, cu doua suturi. Dupa ce PSV ratase o ocazie prin ungurul Csaba Fehér, tot Gerrard a reusit sa deschida scorul in minutul 65, acesta finalizând simplu o actiune creata de Finnan si Kuyt. Dupa gol, a crescut ritmul de joc, Ronald Koeman introducându-i pe Diego Tardelli si Roy Beerens in incercarea de a restabili egalitatea. PSV a reusit insa prea putin in atac si portarul Reina a fost scutit de griji de fundasii sai. In minutul 89, longilinul Peter Crouch a inscris cu capul de la doi metri al doilea gol al englezilor, dupa ce Kuyt ii recentrase cu capul. PSV era oricum calificata in optimi, pierzând miercuri doar prima pozitie in grupa.


In celalalt meci al Grupei C s-au intâlnit Bordeaux si Galatasaray, intr-un „baraj“ pentru ocuparea pozitiei a treia. Victoria a revenit francezilor, care s-au impus cu scorul de 3-1. Alonso (’22), Laslandes (’47) si Faubert (’50) au marcat pentru gazde, iar in minutul 60 turcul Arda a fost eliminat pentru ca l-a lovit cu capul in piept pe Franck Juriett, dupa modelul Zidane. Desi in inferioritate numerica, Galatasaray a redus din diferenta prin japonezul Inamoto in minutul 73.


Ultimele doua meciuri din grupa nu vor avea nici o miza, etapa a cincea a Ligii Campionilor disputata miercuri rezolvând toate necunoscutele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS