6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorele vor revansa

Tricolorele vor revansa

Nationala României a invins si reprezentativa tarii gazda si mai are un pas pâna la finala, unde isi doreste o noua confruntare cu Rusia, echipa in fata careia a pierdut titlul mondial.


Handbalistele tricolore fac senzatie la Cupa Mondiala, turneu pregatitor pentru CE de luna viitoare. Elevele lui Tadici si Musi, care vor privi insa la televizor Europenele, si-au confirmat statutul de vicecampioane mondiale si au câstigat en-fanfare grupa A a competitiei din Danemarca. In ultimul joc, româncele au reusit sa puna la punct chiar reprezentativa tarii gazda, detinatoarea titlului olimpic, dupa un meci spectaculos si extrem de echilibrat, adjudecat la o diferenta de un gol, 25-24 (13-13). Astfel, tricolorele vor intâlni astazi Ucraina, invinsa Rusiei din cealalta grupa, si au toate sansele sa joace mâine finala competitiei, unde spera sa dea piept din nou cu Rusia, echipa in fata careia a pierdut anul trecut titlul mondial.


Valentina Elisei, golghetera României


Danemarca a fost sustinuta la Aarhus de peste 4.000 de spectatori, dar care au fost acoperiti uneori de o inimoasa galerie româneasca. Gazdele au inceput meciul in forta si au condus cu 3-1 si 4-2, insa tricolorele au reechilibrat rapid partida. Cu o defensiva bine organizata, România a trecut apoi la conducere, scor 6-5, in minutul 10, si nu a mai cedat initiativa. Danezele nu au avut mai mult de un gol avans si asta in putine momente ale jocului, in rest handbalistele noastre conducând in permanenta. Valentina Elisei Ardean a fost din nou cea mai buna jucatoare a României, adversarele negasind solutii de a o opri din drumul spre gol. Handbalista de la Oltchim a reusit zece goluri, dupa ce la un moment dat avea un procentaj de suta la suta, opt goluri din opt aruncari.


Elevele lui Gheorghe Tadici s-au distantat pentru prima data la trei goluri, 20-17, in minutul 43, gazdele au reusit sa egaleze, insa, de aici inainte, tricolorele au fost la putere. Luminita Hutupan Dinu a inchis poarta in multe momente decisive, când româncele au gresit destul de usor in faza de atac, iar pâna la final danezele au mai reusit doar sa se apropie la un gol, prin doua reusite venite in ultimul minut.


Pentru calificarea in semifinalele Cupei Mondiale, handbalistele tricolore si-au asigurat 5.000 de euro, insa acestea spera la premiul cel mare oferit de organizatori, 25.000 de euro, bani care vor fi impartiti intre jucatoare si colectivul tehnic, dupa cum a precizat presedintele FRH, Cristian Gatu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS