3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPunctele scuza jocul

Punctele scuza jocul

Universitatea – Farul 1-0


• Stadion „Ion Oblemenco“, spectatori: 3.000.


• A marcat: Saceanu ’81


Universitatea: Bornescu – Dananae, Mitchell, Rose – A. Ionescu, Saceanu, Dina, Velcovici – Pirvu (’90, Barboianu), Baird (’88, Stavaru), Fl. Costea (’61, Girla). Antrenor: Stefan Stoica.


Farul: G. Curca – Bacila, I. Barbu, Schiopu, L. Florea – M. Nae (’37, Maxim), Fl. Lungu, Voiculet (’83, L. Mihai), Senin – Gurita, T. Moldovan (’76, Disney). Antrenor: Basarab Panduru.


• Cartonase galbene: Dananae, Saceanu, Velcovici / Senin, I. Barbu


• Au arbitrat: R. Dumitru – S. Caia, B. Velicu.


Vecine de clasament inaintea partidei, cu o situatie deloc roz, cele doua combatante si-au intrat repede in rol. Farul a preferat sa se apere grupat, dându-se de gol din start ca s-ar multumi cu o remiza in Banie, in timp ce Universitatea a preluat frâiele si s-a dovedit mai insistenta in debutul meciului.


Pe margine, cei doi tehnicieni, Fane Stoica si Basarab Panduru, au refuzat locul rezervat pe banca, preferând sa faca poteca in spatiul tehnic, special creat pentru antrenori, au gesticulat si si-au strunit permanent jucatorii, pentru a scoate tot ce e mai bun din ei.


Mingi pierdute cu duiumul de Baird, un luft al lui Andrei Ionescu, câteva incercari de patrundere nereusite ale lui Florin Costea si zbaterile zadarnice ale lui Pirvu au scris istoria primelor 30 de minute. Scarita lui Lungu si trasorul lui Velcovici, care a executat bine o lovitura libera, au dezmortit tribunele. In minutul 40, Farul si-a trecut din nou in cont o ocazie, insa, din fericire pentru olteni, mingea sutata de Senin a lovit plasa laterala.


Putinii suporteri care au venit aseara pe stadionul „Ion Oblemenco“ si-au exprimat nemultumirea imediat dupa semnalul care a anuntat pauza, fanii alb-albastrii trimitându-si favoritii intr-un cor de fluieraturi la cabine. Singurul care a avut tupeul sa-i infrunte pe suporteri a fost Mihai Dina, care a ridicat amenintator capul si le-a zis câteva vorbe de duh acestora, iritându-i si mai mult.


Chiar daca s-a vazut mai multa dorinta in jocul craiovenilor, pauza nu a adus luciditatea necesara, astfel ca echipa din Banie a gasit destul de greu drumul spre poarta lui Curca. Mai mult, constantenii au trimis un nou avertisment Stiintei, lovitura de cap a lui Voiculet fiind parata cu un ultim efort de Mircea Bornescu. De altfel, in ciuda câtorva ezitari copilaresti, „Jose“ s-a evidentiat la mingile mai grele.


Accidentarea lui Florin Costea din minutul 60 parea ca va ingreuna si mai mult misiunea Universitatii, care, cautând cu disperare drumul spre gol, a reusit sa trimita primul sut spre poarta din repriza secunda abia in mintul 75, prin Dananae. A fost semnalul care i-a trezit parca pe juveti la realitate, marind presiunea la poarta „marinarilor“, acestia din urma fiind taxati in minutul 81. Dina a centrat inselator, mingea l-a depasit pe Curca, iar Saceanu a inscris cu capul din apropierea liniei portii, aducând linistea in tribuna, dar si in tabara Stiintei, care a evitat astfel un semiesec ce ar fi cântarit greu in clasament.


Stoica e realist


Tehnicianul Fane Stoica a recunoscut la finalul partidei ca a avut mari emotii, dar s-a declarat multumit de evolutia elevilor sai. „Am câstigat cu emotii, cum am facut-o la majoritatea partidelor. Este greu, avem un campionat echilibrat, cu echipe la fel. Cine are sansa si este mai inspirat câstiga. Sunt multumit de baietii mei. Nu au jucat un fotbal spectaculos, dar daca din sapte meciuri avem cinci victorii si un egal inseamna ca isi fac bine treaba. Am strâns 22 de puncte. Sunt bucuros si o sa avem liniste la iarna, iar in primavara o sa fim mai puternici. Avem o datorie fata de suporteri la capitolul spectacol, pentru ca oamenii de aici stiu fotbal si sunt invatati cu echipele mari. Nu credeam ca o sa luam atâtea puncte in sapte partide. Este greu sa tii echipa in forma mai mult de cinci-sase meciuri, dar jucatorii au demonstrat ca au resurse. Momentan am reusit sa scapam de subsolul clasamentului si acesta era obiectivul“, a spus Stoica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII