15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii au dat lovitura la Cadiz

Tricolorii au dat lovitura la Cadiz

Meci amical


Spania – România 0-1


• Stadion „Ramon de Carranza“, Cadiz, spectatori: 15.000.


• A marcat: Marica ’58.


Spania: Casillas – Angel (’74, Sergio Ramos), Juanito, Javi Navarro, Antonio Lopez – Angulo, Xavi Alonso (’46, Senna), Cesc (’46, Oubina), Silva – Morientes, Villa. Selectioner: Luis Aragones.


România: Coman – P. Marin, Tamas (’86, Goian), Chivu (’86, Ghionea), Rat (’89, Radu Stefan) – Cocis, Maldarasanu (’46, Rosu), Ov. Petre, D. Nicolae (’74, Dica) – Cl. Niculescu (’75, Buga), Marica. Selectioner: Victor Piturca.


• Cartonase galbene: Lopez / P. Marin, Dica.


Elevii lui Victor Piturca au facut un meci bun impotriva Spaniei, impunându-se cu 1-0, prin golul marcat de atacantul lui Sahtior Donetk, Ciprian Marica.


Reprezentativa de fotbal a României a invins, miercuri seara, cu scorul de 1-0 (0-0), in deplasare, selectionata Spaniei, intr-o partida amicala disputata la Cadiz. Unicul gol al meciului de pe stadionul „Ramon de Carranza“ a fost marcat de atacantul Ciprian Marica, in minutul 58.


Acesta a fost ultimul meci al României din 2006. Selectionata pregatita de Victor Piturca va juca urmatoarea partida din preliminariile Campionatului European pe 24 martie 2007, in deplasare, cu Olanda.


Spaniolii au dominat prima repriza


In primele 30 de minute, elevii lui Victor Piturca nu au pus in pericol poarta gazdelor, singura faza de consemnat in careul spaniolilor petrecându-se in minutul 5, când Daniel Niculae a ratat reluarea spre poarta lui Casillas. Spaniolii au dominat teritorial prima parte a meciului si l-au pus la incercare pe portarul Daniel Coman prin Silva, in minutul 13, si David Villa, zece minute mai târziu, de fiecare data goal-keeper-ul Rapidului fiind la post. Acelasi Villa a fost deposedat in ultimul moment de Chivu, in minutul 33, iar putin mai târziu, Fernando Morientes nu l-a putut invinge pe Coman cu o lovitura de cap.


In finalul primei reprize, România a fost de doua ori aproape de gol. Mai intâi, Claudiu Niculescu a reluat pe lânga poarta centrarea lui Petre Marin (’42), iar apoi Marica a fost blocat de Casillas dupa ce ii depasise pe fundasii adversi si scapase singur spre poarta (’44).


Marica a adus victoria României


La pauza, Victor Piturca l-a scos pe Maldarasanu si l-a introdus pe Rosu, echipa noastra capatând un plus de tehnicitate la mijlocul terenului. Luis Aragones i-a inlocuit pe Xavi Alonso si Cesc Fabregas cu Senna, respectiv Oubina, aceste schimbari nedovedindu-se foarte utile pentru iberici.


Rosu a fost protagonistul primei faze periculoase a partii secunde, sutul sau de la 16 metri trecând putin pe lânga poarta. In minutul 58, Marica, atacantul echipei Sahtior Donetk, a inscris singurul gol al meciului, invingându-l pe Casillas cu un sut pe jos de la 16 metri lateral dreapta, dupa ce recuperase o minge la centrul terenului si avansase cu ea la picior 30 de metri.


Replica spaniolilor nu s-a lasat prea mult asteptata, Villa sutând putin peste poarta din lovitura libera la trei minute dupa golul lui Marica. In minutul 66, Coman a avut o interventie de exceptie la sutul lui Villa de la sapte – opt metri. Tricolorii au fost aproape de a-si majora avantajul de pe tabela cu un sfert de ora inainte de final, dar Iker Casillas a respins mingea expediata de Cristian Chivu dintr-o lovitura libera. Pâna la sfârsitul partidei, Spania nu a mai reusit sa creeze pericol la poarta lui Coman, iar selectionerul ibericilor, Luis Aragones, si-a mai trecut in cont un insucces, dupa cele inregistrate in preliminariile Euro 2008, care i-au pus postul in pericol.


Rezultate din meciuri amicale


Miercuri s-au disputat mai multe meciuri amicale internationale, care s-au incheiat cu urmatoarele rezultate: Spania – România 0-1, Malta – Lituania 1-4, Estonia – Belarus 2-1, Slovacia – Bulgaria 3-1, Georgia – Uruguay 2-0, Suedia – Coasta de Fildes 0-1, Tunisia – Libia 2-0, Olanda – Anglia 1-1, Ungaria – Canada 1-0, Luxemburg – Togo 0-0, Cehia – Danemarca 1-1, Serbia – Norvegia 1-1, Austria – Trinidad & Tobago 4-1, Elvetia – Brazilia 1-2, Egipt – Africa de Sud 1-0, Italia – Turcia 1-1, Franta – Grecia 1-0, Venezuela – Guatemala 2-1, Bolivia – El Salvador 4-1, Jamaica – Peru 1-1, Chile – Paraguay 3-2, Algeria – Burkina Faso 1-2, Maroc – Gabon 6-0.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS