10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Inca doua puncte

Handbal – Liga Nationala


Energia Pandurii – Minaur Baia Mare 34-30 (19-16)


Energia: Muraru, Bichir – Neskov, Ghira, Truica (5 goluri), Preda (3), Balea (1), Apolzan (7), Mazilu (8), Enache, Ilies (10), Costea, Eremia, Andries. Antrenor: Mircea Pasek.


Minaur: Apostu, Viman – Mates, Csepreghi, Surducan (2), Vizhbovskyy (10), Baban, Pop (1), Varady (4), Bondar (3), Fotonea (2), Ad. Popovici (5), Sabau (2), Muresan (1). Antrenor: Ioan Chircu.


Au arbitrat: V. Calina – N. Popa.


Handbalistii gorjeni si-au adjudecat cele doua puncte puse in joc cu Minaur Baia Mare dupa o victorie ce s-a decis in ultimele zece minute si au inceput urcusul spre zonele clasamentului care le asigura prezenta in cupele europene.


Multe etape privati de bucuria unui succes, iubitorii handbalului prezenti in Sala Sporturilor din Târgu Jiu au salutat victoria „pandurilor“, 34-30 cu Minaur Baia Mare, la finalul unei partide cu rasturnari spectaculoase de scor. Baimarenii, cu multe nume grele in teren, au profitat de erorile ofensive ale gazdelor si au marcat pe contraatac de cinci ori consecutiv fara sa primeasca gol, ducând scorul la 7-2, in minutul 8. Replica oltenilor a fost pe masura. Sapte goluri in poarta lui Apostu si tabela indica un scor mai aproape de asteptarile fanilor, 10-8, in minutul 16. Mingea primita in plina figura de Apostu de la Ilies i-a trezit parca pe handbalistii de la Minaur, care au mentinut scorul strâns, 12-12 (’21) si 14-14 (’25). Cele doua eliminari temporare din finalul primului act (Varady si Fotonea) i-au costat pe oaspeti, care au intrat la pauza cu un dezavantaj de trei goluri.


Diferenta s-a micsorat incetul cu incetul, deoarece „pandurii“ au gasit destul de greu drumul spre gol si atunci când au facut-o Apostu a avut interventii excelente. Erorile nefortate ale elevilor lui Pasek, coroborate cu eliminarea lui Eremia, au echilibrat meciul, 26-26, in minutul 50. Baimareanul adoptat de Târgu Jiu, Dan Ilies, a profitat de paradele lui Cornel Bichir si de ghinionul lui Bondar (bara din lovitura de la sapte metri) si a marcat de doua ori, ducând scorul la 28-26. Apolzan a fost apoi sigur de la linia de sapte metri si Energia Pandurii a terminat meciul cu un avantaj de patru goluri.


Ilies, un târgujian sadea


Dupa ce le-a multumit tuturor, antrenorul Mircea Pasek a evidentiat forma buna a unora dintre elevii sai, dorindu-si sa elimine nesincronizarile din jocul echipei sale in partidele viitoare. „A fost un joc foarte greu. Victoria e mare pentru ca nu ne-am chinuit la un gol si prin daruire am câstigat la o diferenta confortabila. Baietii, nu toti, au ascultat. Au fost si câteva nesincronizari. Evidentiez pe Dan Ilies, care, desi este din Baia Mare, a demonstrat ca este trup si suflet pentru echipa noastra, a inscris zece goluri, iar Cornel Bichir a aparat foarte bine din momentul in care a intrat in joc. Mai este de lucru. Speram ca la Cluj sa eliminam nesincronizarile. Daca urcam treapta cu treapta este posibil sa ne atingem obiectivul, sa jucam din nou intr-o cupa europeana“, a declarat Pasek.


Rezultatele etapei a 10-a


HCM Constanta s-a impus, pe teren propriu, in fata celor de la Armatura Universitatea Agronomia Cluj cu 29-13 si a trecut pe primul loc al clasamentului, cu 17 puncte, dar cu un meci in plus fata de Dinamo, care are 15 puncte, „câinii rosii“ urmând sa joace aseara, la Medgidia. In etapa a 10-a a Ligii Nationale masculine de handbal s-au mai inregistrat rezultatele: Politehnica Iasi – Bucovina Suceava 30-36, CSM Brasov – Steaua 30-34, Uztel Ploiesti – Universitatea Timisoara 30-26, UCM Resita – HCM Bistrita 35-26.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS