17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportRevenire cu ghinion

Revenire cu ghinion

50 de zile a rabdat publicul craiovean ca sa-si vada favoritii evoluând acasa, pe „Ion Oblemenco“, dar bucuria „revederii“ a fost stirbita de Poli Timisoara, care a profitat de criza din defensiva alb-albastra.


Ghinionul care s-a abatut asupra Universitatii pare sa nu aiba limite, accidentarile in lant, coroborate cu suspendarile consemnate atât la nivelul conducerii, cât si al echipei, provocând destule neplaceri oltenilor.


Daca la inceputul acestui sezon Stiinta a fost foarte timida si a dovedit ca este o „gazda“ excelenta, cedând punctele cu mare usurinta, pe parcurs, mai precis de la numirea lui Fane Stoica, gruparea din Banie si-a revenit. Mai mult, a devenit invincibila si tindea spre unul dintre locurile bune din clasamentul primei ligi. Totul parea perfect. Asta pâna la meciul din Cupa României, cu Rapid, când Dorel Stoica si Gargalie s-au „avariat“ serios si au devenit indisponibili, la fel si Josh Mitchell (suspendat), pentru meciul cu Poli, partida de o incarcatura morala foarte mare pentru juveti.


Oltenii au vrut, dar si-au aratat limitele


Bornescu si compania isi propusesera sa sarbatoreasca revenirea pe „Ion Oblemenco“, dupa 50 de zile de „exil“, cu victorie, rezultat care ar fi insemnat si un debut fericit al lui Fane Stoica in postura de principal, in fata publicului craiovean. Acest lucru nu s-a intâmplat insa, pentru ca Poli a profitat de situatia delicata a elevilor lui „Mourinho“, in ciuda faptului ca acestia au facut tot ce le-a stat in putinta sa treaca peste momentul nefast. Gigel Bucur a profitat din plin de lacunele inlocuitorilor lui Gargalie, Dorel Stoica si Mitchell, invingându-l sec pe Bornescu cu un sut din sapte metri. Infrângerea suferita nu a deranjat atât de tare, pentru ca toata lumea stia ca Fane Stoica se confrunta cu lipsa concurentei pe posturi si cu jucatori fara experienta, iar rezultatul era previzibil.


Nesansa pe „Ion Oblemenco“


Desi s-a impamântenit ideea ca atunci când joci pe propriul teren te simti bine si pornesti cu prima sansa, acest lucru nu este valabil si pentru Universitatea. Pare nefiresc, dar acesta-i adevarul, pentru ca alb-albastrii nu au izbutit mare lucru pe „Ion Oblemenco“, mai precis doar o singura victorie obtinuta in fata celor de la FC Arges, scor 3-1, si doua remize, una cu FC Vaslui, in prima runda, cealalta cu Poli Iasi, in etapa a saptea. Restul rezultatelor pozitive au fost inregistrate in deplasare sau „acasa“, la Caracal, loc unde juvetii s-au simtit in largul lor, probabil si pentru ca multi dintre acestia au provenit de acolo. Dureros este ca au trecut 15 runde din acest an competitional, iar alb-albastrii au câstigat o singura data pe „Ion Oblemenco“, un lucru inedit in istoria Universitatii, lansând totodata un nou proverb pe „piata“: „Nicaieri nu-i mai bine ca in deplasare“.


Persista problemele in aparare


Din pacate, problemele Stiintei din aparare nu au disparut o data cu meciul de duminica, pentru ca lucrurile sunt mai complicate decât par. Daca revenirea lui Josh Mitchell este iminenta, iar Constantin Gargalie isi va relua locul in primul „unsprezece“, nu acelasi lucru se poate spune si despre Dorel Stoica. Având o ruptura musculara de 15 milimetri, capitanul Stiintei va absenta cu siguranta in urmatoarele doua intâlniri, cu Farul, care va avea loc vineri, de la ora 20.00, pe „Ion Oblemenco“, si cu UTA, in deplasare. Practic, apararea Stiintei va evolua in continuare „ciuntita“, Dorel Stoica fiind stâlpul de baza al defensivei, iar absenta sa nu va putea fi inlocuita de nimeni, pentru ca nici unul dintre „pretendentii“ la postul de fundas central nu stie sa organizeze faza defensiva la fel de bine. Acest lucru ar putea avea si repercusiuni asupra echipei, care, daca va pierde ambele dueluri, va intra din nou la „apa“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS