11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportObiectiv: opt puncte din zece

Obiectiv: opt puncte din zece

Aflata pe loc retrogradabil, echipa de handbal masculin Energia Pandurii Târgu Jiu si-a propus sa obtina punctaj maxim in urmatoarele patru jocuri, gorjenii neemitând pretentii la puncte doar in ultima partida a turului, cu HCM Constanta. Eliminarea din primul tur al Cupei EHF a insemnat inceputul dezastrului pentru handbalistii gorjeni, care au strâns cinci puncte in opt etape, ocupând in prezent locul 12 din 14 echipe. Ultimele doua infrângeri cu Steaua si Dinamo au insemnat, paradoxal, inceputul revenirii, oltenii demonstrând ca locul ocupat in clasament este mincinos.


Astazi, Energia atenteaza la victorie pe terenul nou-promovatei HCM CSM Bistrita, grupare aflata pe locul opt. „Mergem sa câstigam la Bistrita. Din lot va lipsi sârbul Neskov, care are o problema la spate, si Radu Costel, cu piciorul in gips. Dupa ratarea calificarii in Cupa EHF am cazut mult, dar spun ca in meciurile cu Steaua si Dinamo s-a vazut o revenire a jucatorilor si speram ca la Bistrita sa evoluam bine si sa venim cu cele doua puncte de care avem mare nevoie. Avem saptamâna viitoare doua jocuri cu Minaur, la Târgu Jiu, si Cluj pe care trebuie sa le câstigam, mai sunt cinci etape si speram ca in patru jocuri sa obtinem opt puncte“, si-a propus antrenorul Mircea Pasek.


„Pandurii“ au pregatit jocul de la Bistrita in compania divizionarei secunde Romvag Caracal, gorjenii impunându-se la Târgu Jiu cu scorul de 41-34. „Aveam nevoie de jocul amical cu Romvag Caracal, o echipa tare si bine pregatita, desi joaca in liga a doua. Am folosit câteva sisteme de aparare, iar in atac anumite combinatii pe care le vom aplica la Bistrita, care au dat rezultate, dar la un moment dat echipa a cazut“, a spus Pasek. Revirimentul handbalului gorjean este legat de jocul de la Bistrita, evolutia fotbalistilor lui Eugen Neagoe fiind exemplul de urmat pentru handbalisti. „Sper sa luam si noi drumul fotbalului si sa ne revenim“, isi doreste Mircea Pasek.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS