11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportExecutati din faza fixa

Executati din faza fixa

Cupa României, optimi
Rapid – Universitatea 1-0
• Stadion
„Astra“ – Ploiesti, spectatori: 6.000.
• A marcat: Badoi ’33.
Rapid: D. Coman – Sapunaru, Maftei, I. Rada – Badoi (’71, I. Stancu), N. Grigore, C. Lazar, Perja – Zicu (’79, Griffiths), Mazilu (’64, Buga) – V. Moldovan. Antrenor: Razvan Lucescu.
Universitatea: Bornescu – Gargalie (’62, Fl. Costea), D. Stoica (’16, Girla), Mitchell, Velcovici – Dananae, Saceanu, Dina (’53, A. Ionescu), Rose – Pirvu, Baird. Antrenor: Stefan Stoica.
• Cartonase galbene: Griffiths, C. Lazar / Velcovici, Baird, Mitchell.
• Au arbitrat: Cr. Balaj – A. Onita, N. Meghesan.



Desi intentia juvetilor de a trimite Rapidul la „depou“ s-a vazut inca de la inceput, dominarea teritoriala din primele cinci minute nu s-a concretizat si pe tabela de marcaj. Dorel Stoica a dat „tonul“ la Ploiesti, insa lovitura libera executata de acesta de la 30 de metri nu a avut un final fericit pentru olteni (’14). Din contra, capitanul Stiintei s-a vazut chiar nevoit sa paraseasca terenul accidentat, fortându-l pe Fane Stoica sa faca destule modificari tactice in „unsprezecele“ Universitatii.


Dina, vinovat


Cedând initiativa inexplicabil, alb-albastrii s-au vazut nevoiti sa se posteze in propria jumatate si sa incerce contraatacul, fapt taxat de giulesteni, care au irosit bune ocazii de a marca, prin Mazilu (’17, ’31), dar defensiva craioveana a intervenit in extremis. Din pacate, o intrare neglijenta a lui Mihai Dina a facut ca Universitatea sa se vada condusa pe tabela de marcaj. Lovitura libera, executata impecabil de Badoi (’33), a lovit transversala, apoi bara din stânga lui Bornescu si a poposit in plasa. Rapid si-ar fi putut majora avantajul pâna la pauza, dar Viorel Moldovan nu a reusit sa speculeze „cadoul“ facut de fundasii centrali ai Stiintei (’36) si nici Perja nu a calculat bine sutul-centrare, mingea lovind transversala (’45).


Oltenii au riscat, dar fara rezultat


Incurajati de Fane Stoica, alb-albastrii au iesit hotarâti de la cabine sa indrepte situatia. Universitatea a dat o replica frumoasa, Baird fiind aproape sa egaleze in minutul 66, dar faptul ca a scapat singur cu Coman nu a fost suficient pentru a inscrie. Acelasi deznodamânt l-au avut si ocaziile lui Velcovici (’68), Fl. Costea (’74) si Pirvu (’75). Nici Rapid nu s-a lasat mai prejos, Moldovan si compania irosind patru ocazii clare de a-l invinge pe Bornescu, aflat in zi mare.
Cu toate ca oltenii si-au dorit foarte mult calificarea in sferturile de finala, si nu au facut un joc rau, alb-albastrii s-au izbit de o echipa experimentata, care a transat victoria in urma unei faze fixe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

19 COMENTARII