11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDrum liber pentru Sarapova

Drum liber pentru Sarapova

Mauresmo a pierdut fara drept de apel, cu 6-2, 6-2, in fata rusoaicei Nadia Petrova, numarul 5 mondial, intr-un meci din Grupa Galbena.


Frantuzoaica Amelie Maursemo, lidera clasamentului WTA, a debutat cu stângul, marti seara, la turneul Masters de la Madrid, dotat cu premii de trei milioane de dolari. Principala favorita a competitiei din capitala Spaniei a pierdut fara drept de apel, cu 6-2, 6-2, in fata rusoaicei Nadia Petrova, numarul 5 mondial, intr-un meci din Grupa Galbena. Frantuzoaica nu a facut fata ritmului de joc impus de Petrova si a suferit si din cauza unei inflamatii la umarul drept, care o impiedicase sa joace in ultimele trei saptamâni. Rusoaica a excelat si la serviciu, expediind in terenul adversarei mingi care au depasit 180 de kilometri pe ora.


„Nu a fost o surpriza pentru mine ca am pierdut. La mine s-a observat lipsa antrenamentelor, sper sa joc mai bine la urmatoarele meciuri. Este greu totusi sa gândesti pozitiv intr-o asemenea situatie. Vreau sa confirm ca voi juca in continuare la acest turneu, chiar daca inca am probleme cu umarul“, a spus Mauresmo, care va trebui sa câstige urmatoarele doua meciuri cu Martina Hingis si Justine Henin-Hardenne pentru a accede in semifinale.


Petrova, care si-a adjudecat in acest an cinci turnee (Doha, Amelia Island, Charleston, Berlin, Stuttgart), a recunoscut dupa meci ca starea de sanatate a adversarei sale a ajutat-o sa câstige: „Am facut un meci bun, dar faptul ca Amelie abia a revenit dupa o accidentare m-a ajutat mult. Este foarte important faptul ca am inceput competitia cu o victorie“.


Mauresmo si Petrova s-au intâlnit pâna acum de opt ori, frantuzoaica trecându-si in cont cinci victorii, iar rusoaica trei.


Henin-Hardenne a trecut de Hingis


In celalalt meci disputat marti in Grupa Galbena a Masters-ului de la Madrid, belgiana Justine Henin-Hardenne a invins-o in trei seturi, cu scorul de 6-2, 6-7(5), 6-1, pe elvetiana Martina Hingis. Henin nu mai jucase nici o partida de pe 17 septembrie, când a abandonat in finala Cupei Federatiilor. Acest lucru s-a vazut la partida cu Hingis in setul al doilea. Dupa numai 65 de minute tabela arata 6-2, 5-2 in favoarea belgiencei, moment in care Henin suferit o cadere in joc, pierzând setul cu 7-6. Justine Henin-Hardenne si-a revenit insa repede si a impresionat asistenta in setul decisiv, pe care si l-a adjudecat cu un categoric 6-1, partida incheindu-se dupa o ora si 57 de minute. Hingis a comis numeroase greseli pe durata meciului, in special la serviciu.


„Am fost si eu surprinsa de cât de bine am jucat pâna la 5-2 in setul al doilea, dar apoi nu stiu ce s-a intâmplat. Poate si-au spus cuvântul cele câteva saptamâni in care nu am mai jucat. Oricum, am facut un meci mare, am muncit mult pentru aceasta victorie“, a spus Justine Henin-Hardenne.


Sarapova, mai tare ca Dementieva


Singurul meci disputat marti in Grupa Rosie a Masters-ului feminin de la Madrid le-a opus pe rusoaicele Maria Sarapova, a doua in ierarhia mondiala a jucatoarelor profesioniste, si Elena Dementieva. Sarapova a dominat-o pe compatrioata sa pe toata durata partidei si s-a impus in final cu scorul de 6-1, 6-4. O data cu aceasta victorie, Sarapova, câstigatoarea turneului de la US Open, a ajuns la al 17-lea succes consecutiv si a devenit principala favorita la Madrid, având in vedere ca Amelie Mauresmo nu se afla in cea mai buna forma.


Dupa meci, Sarapova a fost elogiata de adversara sa: „Este intr-o forma de invidiat. Merita sa fie numarul unu mondial, pentru ca joaca precum o lidera a clasamentului WTA. Nu cred ca in prezent poate sa se ridice cineva la nivelul ei“.


In schimb, Sarapova sustine ca nu a jucat foarte bine in fata Elenei Dementieva. „Nu am aratat cel mai bun tenis al meu astazi. Am avut un joc consistent in primul set si mai putin reusit in cel de-al doilea. Meciurile bune facute in ultimul timp imi dau insa incredere“, a spus Sarapova, care o poate detrona pe Mauresmo de pe prima pozitie a clasamentului WTA in cazul unui succes la Madrid.


Aseara, dupa inchiderea editie, in Grupa Rosie s-au disputat partidele Svetlana Kuznetova – Elena Dementieva si Maria Sarapova – Kim Clijsters, in timp ce in Grupa Galbena s-a jucat meciul Nadia Petrova – Martina Hingis. Primele doua clasate in fiecare grupa se vor califica in semifinalele competitiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS