10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMutu vrea sa cucereasca Roma

Mutu vrea sa cucereasca Roma

Doua dintre formatiile de traditie din Serie A, AS Roma si Fiorentina, se intâlnesc, astazi, pe „Stadio Olimpico“ din capitala Italiei. Din pacate, nu vom putea asista la un duel Mutu – Chivu, fundasul Romei accidentându-se la antrenamentul efectuat vineri.


A zecea etapa a campionatului italian programeaza, astazi, la ora 21.30 (B1 TV, in direct), duelul dintre AS Roma, formatia la care evolueaza capitanul nationalei României, Cristian Chivu, si Fiorentina, gruparea in lotul careia se gasesc cel mai in forma jucator strain din Serie A, Adrian Mutu, si goal-keeper-ul Bogdan Lobont.


Desi sunt de valori apropiate, cele doua echipe au obiective total diferite pentru acest sezon. Formatia din capitala Italiei se lupta pentru cucerirea celui de-al patrulea titlu de campioana din istoria ei, in timp ce Fiorentina, penalizata in cele din urma cu 15 puncte, si-a propus sa paraseasca zona „minata“ a clasamentului. In cazul in care clubul din Florenta nu ar fi fost nevoit sa plateasca in acest campionat pentru greselile din trecut, am fi asistat la un duel intre locurile 3 si 4, dar, in situatia de fata, elevii lui Cesare Prandelli sunt la „cota“ zero in clasament si se afla pe pozitia a 19-a, penultima a clasamentului.


Pe „Stadio Olimpico“, Roma se prezinta in fata propriilor suporteri dupa doua succese consecutive, obtinute in deplasare, cu acelasi scor, 1-0, la Udine, in etapa a noua din Serie A, si la Pireu, in fata lui Olympiakos, in Grupa D a Ligii Campionilor. In schimb, Fiorentina viziteaza Roma dupa un esec pe teren propriu in fata sicilienilor de la Palermo (2-3), o infrângere digerata greu de „alb-violeti“, dupa cum avea sa recunoasca si Mutu: „Inca ne gândim la acel meci, pe care am fi meritat sa-l câstigam, dar pâna la urma nu am obtinut nici macar un rezultat de egalitate. Palermo ne-a taxat pe final. Bravo lor!“.


Chivu, absent la duelul cu Mutu


Adrian Mutu nu-l va putea avea ca adversar, astazi, pe prietenul si colegul sau de la nationala României, Cristian Chivu. Fundasul Romei s-a accidentat, vineri dimineata, in timpul unui antrenament efectuat de „giallo-rossi“ pe terenul de la cantonamentul aflat la Trigoria. Primul diagnostic pus de medicii echipei a fost „intindere a ligamentului coletaral de la genunchiul stâng“, dar fundasul va fi supus unei serii de teste in perioada urmatoare pentru a se stabili exact natura accidentarii sale si perioada de recuperare. In absenta sa, antrenorul Luciano Spalletti va folosi cuplul de aparatori centrali Matteo Ferrari – Phillippe Mexes, urmând ca pe cele doua benzi sa actioneze Christian Panucci si Max Tonetto.


Si Fiorentina va fi privata de serviciile unui jucator important la meciul de pe „Stadio Olimpico“, acesta fiind atacantul Luca Toni. Internationalul italian va fi nevoit sa stea departe de gazon pe o perioada cuprinsa intre sapte si zece zile din cauza unei inflamatii la metatarsiene, dupa cum a anuntat, vineri seara, clubul din Florenta intr-un comunicat. Ca si Chivu, Toni va fi supus unor controale medicale suplimentare saptamâna viitoare. In locul sau, cel mai probabil, va fi folosit ca vârf impins Giampaolo Pazzini, un atacant care in sezonul trecut a contabilizat 27 de meciuri si a inscris de cinci ori, dar care in actualul campionat nu a „bifat“ decât o partida. Cesare Prandelli nu va putea conta nici pe mijlocasul argentinian Mario Alberto Santana, care va mai continua timp de câteva zile programul de recuperare dupa ce a suferit o ruptura musculara.


Iata formatiile probabile ale celor doua combatante de astazi:


AS Roma (4-2-3-1): Doni – Panucci, Ferrari, Mexes, Tonetto – De Rossi, Pizarro – Mancini, Perrotta, Taddei – Totti. Antrenor Luciano Spalletti.


Fiorentina (4-1-2-2-1): Frey – Ujfalusi, Gamberini, Kroldrup, Pasqual – Liverani – Montolivo, Donadel – Jorgensen, Mutu – Pazzini. Antrenor: Cesare Prandelli.


Suporterii Romei nu se tem de „Briliant“


Inaintea partidei cu Fiorentina, pe site-ul oficial al clubului AS Roma a fost realizat un sondaj, la care au fost invitati sa participe suporterii formatiei antrenate de Luciano Spalletti. Fanii Romei au fost invitati sa raspunda la intrebarea „De cine va temeti cel mai mult la meciul cu Fiorentina?“. Cei mai multi dintre respondenti, adica 33,7 la suta, sustin ca le este frica de o eventuala oboseala survenita dupa deplasarea in Grecia a echipei, pentru meciul cu Olympiakos din Liga Campionilor. In schimb, 29,2 la suta dintre suporterii Romei se tem de atacantul oaspetilor, Luca Toni, care a fost declarat indisponibil in ultimul moment, iar 18,7 la suta dintre ei considera ca foarte multe probleme le-ar putea crea echipei lor antrenorul Fiorentinei, Cesare Prandelli, cu tactica pe care o va folosi pe „Stadio Olimpico“. Doar 18,4 la suta au raspuns ca se tem de atacantul român Adrian Mutu, considerat de presa cel mai in forma strain din Serie A in acest moment.


Mutu i-a avertizat insa pe suporterii Romei ca Fiorentina le va face viata grea echipei lor favorite: „Va fi un duel spectaculos. Mergem la Roma sa obtinem un rezultat bun. Sper sa putem recupera punctele pierdute in etapa trecuta cu Palermo“.


In afara partidei de pe „Stadio Olimpico“, in etapa a zecea a campionatului Italiei mai sunt programate astazi, de la ora 16.00, urmatoarele meciuri: Inter – Ascoli, Palermo – Sampdoria, Livorno – Udinese, Atalanta – Milan, Torino – Messina, Empoli – Lazio, Chievo Verona – Cagliari. Aseara, dupa inchiderea editiei, s-au disputat partidele Siena – Parma si Reggina – Catania.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS