13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDossey, ingerul de abanos

Dossey, ingerul de abanos

Cupa României


Pandurii – Jiul 0-0 (4-3 dupa penaltiuri)


• Stadion „Municipal“, spectatori: 2. 000.


• Au transformat: Vatavu, Luca, Ursu, Orac / M. Voicu, Dulcea, C. Petre.


Pandurii: Dossey – Mândrean, Bogoi, Vatavu, Cristea (’63, Zamfir) – Vajda (’56, Ursu), Enescu (’70, Vidakovic), Orac, Dedu – Zoicas, Luca. Antrenor: Eugen Neagoe.


Jiul: Hotoboc – Scarlatache, Mihart, Kalay (’46, Borza / ’91, I. Marinica), Lungan – M. Voicu, Pâclesan, M. Gheorghe, C. Petre – Dulcea, Constantinescu (’60, Paleacu). Antrenor: Marin Tudorache.


• Cartonase galbene: Vajda, Bogoi, Vatavu, Mândrean, Dedu, Zamfir / Scarlatache, M. Voicu, Hotoboc, Borza, I. Marinica.


• Au arbitrat: A. Comanescu – E. Dumitrescu si E. Ungureanu.


O noua infrângere in fata echipei Pandurii in numai zece zile era greu digerabila de finantatorul Jiului, Alin Simota, care a refuzat tribuna oficiala la Târgu Jiu. De voie, de nevoie, tehnicianul Marin Tudorache nu si-a onorat promisiunea si a trimis pe teren formatia de baza, insa elevii sai au suferit la constructie chiar si in fata rezervelor lui Neagoe. Dossey (foto), la prima aparitie intre buturile „pandurilor“, a parat sutul lui Dulcea din lovitura libera (’45), unica tentativa de finalizare a oaspetilor din primul mitan. „Pandurii“, pentru prima data in aceasta formula experimentala, s-au descurcat onorabil si au impins jocul pâna la limita careului advers. Luca a avut sansa deschiderii scorului, dar a lovit mingea defectuos la centrarea excelenta a lui Vajda (‘6). Nici Vatavu nu a fost mai precis din lovitura libera (’11), iar Luca a mai oferit o mostra a neputintei in minutul 40, când a luftat in careul mic. Enescu, folosit pe un post pretentios, de inchizator, a pierdut cu usurinta multe baloane care s-au transformat in contraatacuri, insa fundasii lui Neagoe au reusit sa le opreasca din fasa. Orac a fost nevoit sa coboare foarte mult sa-si ia baloane, „pandurii“ fiind vulnerabili in zona centrala.


Patru debutanti pentru Pandurii


Pe lânga Vajda, Dossey si Dedu, tehnicianul Eugen Neagoe i-a oferit, dupa pauza, si lui Zamfir de la EMC Rovinari sansa sa debuteze in tricoul lui Pandurii. Schimbarile efectuate de Pandurii dupa timpul de odihna au necesitat mai multe permutari in echipa, gorjenii cedând controlul jocului. M. Gheorghe i-a pasat cu latul lui Dossey in urma unei lovituri libere surprinzatoare a Jiului (’55), ghanezul având peste câteva minute o interventie excelenta in fata lui Lungan. Dupa sutul lui M. Gheorghe boxat de Dossey, Ursu a ratat cu putin cadrul portii lui Hotoboc de la marginea careului mare. Pandurii s-au stins in atac si Jiul a profitat, dominând teritorial. C. Petre a ratat vinclul, iar Dulcea, din sase metri, a reluat cu capul peste poarta centrarea lui Mihart. Bogoi a suplinit iesirea lui Dossey dintre buturi, respingând cu capul un balon ce se indrepta spre gol (86), si scorul a ramas alb dupa expirarea timpului regulamentar. Dupa o prima repriza de prelungiri anosta, ambele echipe au trecut pe lânga gol in cea de-a doua repriza suplimentara, gazdele prin Zamfir, iar Jiul prin Paleacu, dar Dossey a retinut cu siguranta lovitura libera de la 20 de metri. Calificarea in optimile Cupei României s-a decis la loviturile de departajare, unde Dossey a reusit sa respinga suturile lui M. Gheorghe si Paleacu, in timp ce pentru Pandurii a ratat doar Mândrean (bara).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS