20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDorinte mari, sperante multe

Dorinte mari, sperante multe

Obtinând maximum de puncte in ultimele doua etape, elevii lui Stefan Stoica au simtit ca se poate si au inceput sa emita pretentii si pentru disputa viitoare, din „Cotroceni“, deviza acestora fiind victoria.


Cu toate ca nu a facut un joc spectaculos in partidele cu Unirea Urziceni si Ceahlaul Piatra Neamt, Universitatea a izbutit sa strânga toate punctele puse in joc. Victoriile obtinute au jucat un rol foarte important in privinta moralului, capitol la care juvetii erau deficitari. Recapatându-si increderea in propriile forte, elevii lui Fane Stoica au ridicat capul din pamânt si au inceput sa creada tot mai mult ca pot mentine ritmul si ca vor pleca neinvinsi din „Cotroceni“. Optimismul acestora este alimentat si de situatia delicata in care se afla FC National.


Pe cât de optimisti sunt fotbalistii Stiintei, pe atât de constient de dificultatea partidei este antrenorul echipei, care i-a „sâcâit“ la antrenamente cu tot felul de exercitii tehnico-tactice de le-au „mers fulgii“. Fane Stoica este convins ca rivalii de mâine si-au facut temele cum trebuie si, beneficiind la rândul lor de un mic salt moral in urma rezultatului obtinut saptamâna trecuta la Timisoara, isi doresc sa inceapa o noua „viata“.


Nationalul sta bine acasa


Universitatea si FC National s-au intâlnit de-a lungul timpului de 42 de ori, bilantul victoriilor fiind de partea oltenilor, care au câstigat 20 dintre intâlniri, au remizat de sase ori, si au cedat punctele in 16 rânduri. Cu toate acestea, balanta se inclina in favoarea „bancarilor“ atunci când vine vorba despre disputele purtate in Bucuresti, Nationalul reusind sa câstige 14 dintre intâlniri, in timp ce juvetii si-au trecut in cont doar trei victorii si patru remize.


Alt motiv care demonstreaza ca lupta din „Cotroceni“ va fi foarte disputata este acela ca, in cazul in care „bancarii“ reusesc sa obtina cele trei puncte, vor face rocada cu Universitatea in clasament. Gruparea alb-albastra nu vrea sa revina in plutonul codaselor, ci sa urce cât mai mult in ierarhia primei ligi, mai ales ca programul acestei runde ii este favorabil.


„Unsprezecele“ Stiintei va suporta din nou modificari


Echilibrul dintre FC National si Universitatea este „stricat“ la capitolul absente. Daca Marin Duna nu poate conta pe serviciile a doi titulari, Robert Ghindeanu si Robert Iancu, Fane Stoica nu il poate folosi pe Robert Saceanu, care a incasat cel de-al patrulea „galben“ cu Ceahlaul. Cu toate ca este vorba despre un singur om din primul „unsprezece“, lipsa lui „Gattuso“ a provocat numai dureri de cap antrenorilor craioveni, care se vad din nou nevoiti sa improvizeze din pricina faptului ca variantele de pe banca de rezerve nu confera siguranta dorita. Fane Stoica va schimba, practic, intreaga distributie, urmând sa fie afectate atât compartimentul defensiv, cât si „laboratorul“ de la mijlocul terenului.


Locul lui Saceanu ar putea fi luat de Valerian Girla, ceea ce ar provoca revenirea lui Dananae in banda dreapta si reaparitia lui Gargalie pe postul de fundas dreapta. Alta solutie la care se gândeste serios „Mourinho“ ar fi titularizarea lui Andrei Ionescu, mai ales ca „Micul Balaci“ s-a refacut complet. Oricum, este cert ca Fane Stoica va folosi tot sistemul 3-5-2, ca in meciul cu Ceahlaul, pentru ca nu mai vrea sa riste cu Rose in postura de fundas stânga, si va miza foarte mult pe contraatacuri rapide, speranta Stiintei fiind legata de viteza lui Pirvu. Tinând cont de preferintele conducerii tehnice, putem spune ca „unsprezecele“ Stiintei in meciul de mâine seara, cu FC National, ar putea fi acesta: Bornescu – Gargalie, D. Stoica, Mitchell – Dananae, Fl. Costea, A. Ionescu, Girla, Velcovici – Pirvu, Baird.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII