11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportChivu, invincibil la Pireu

Chivu, invincibil la Pireu

Fundasul român a fost desemnat cel mai bun fotbalist al meciului Olympiakos – AS Roma, câstigat de echipa italiana cu 1-0.


Capitanul „tricolorilor“, Cristian Chivu, a fost titular in partida de miercuri pe care formatia sa, AS Roma, a câstigat-o in deplasare, cu 1-0, in fata echipei Olympiakos Pireu, in Grupa D a Ligii Campionilor. Trupa lui Luciano Spalletti a avut sansa in disputa de pe „Georgios Karaiskakis“ din Pireu, scapând cu greu fara sa primeasca gol in prima repriza. Formatia elena a avut foarte multe ocazii de a marca, nefructificate insa, si a reusit chiar sa inscrie, insa golul a fost anulat eronat pe motiv de fault la portar. AS Roma a punctat in minutul 74, prin Simone Perrotta, care a reluat la coltul scurt o centrare de pe dreapta a lui Daniele De Rossi.


Chivu: „Cu putin noroc, am invins“


La finalul meciului de la Pireu, Cristian Chivu a recunoscut ca AS Roma a invins-o cu noroc pe Olympiakos. Fundasul român a opinat ca aceasta victorie este cruciala pentru formatia italiana in perspectiva calificarii in faza urmatoare a Ligii Campionilor.


„Cred ca am fost foarte organizati. A fost foarte dificil pentru noi sa jucam pe un stadion ca acesta, cu suporteri galagiosi si un teren intr-o stare nu foarte buna. Insa, in cele din urma, cu putin noroc, am invins. Olympiakos a avut câteva ocazii in prima repriza, dar in partea a doua a jocului am evoluat cu multa atentie, deoarece stiam ce trebuie sa facem, si am inscris in urma unui contraatac“, a spus Chivu.


Cristian Chivu a precizat ca victoria din meciul cu Olympiakos este importanta pentru AS Roma deoarece partida retur cu echipa elena se va disputa in Italia.


„Era crucial pentru noi sa invingem. Trei puncte la un astfel de meci sunt fantastice. Acum avem sase puncte si vom juca din nou cu Olympiakos acasa, astfel ca era foarte important sa câstigam la Pireu. Sunt multumit de modul in care a jucat echipa. Vrem sa ajungem departe in competitie, dar trebuie sa avansam pas cu pas. Deocamdata, trebuie sa ne concentram asupra accederii in optimi“, a spus fundasul român al echipei din capitala Italiei.


Jurnalistii italieni l-au laudat pe Chivu


Presa italiana l-a desemnat pe Cristian Chivu drept cel mai bun jucator al meciului de la Pireu. Cotidianul Il Tempo i-a acordat fundasului român nota 7, cea mai mare, la fel ca si coechipierului sau Simone Perrotta.


„In sfârsit, Chivu s-a exprimat la adevarata sa valoare. In prima repriza a avut câteva interventii decisive in defensiva, iar in partea a doua a fost foarte aproape de gol. Bine ai revenit!“, a scris sursa citata.


Chivu a primit nota 7 si din partea publicatiei Il Giornale si a site-ului goal.com, dar omul meciului a fost desemnat mijlocasul Daniele De Rossi, care a fost notat cu 7,5.


„Chivu a fost providential in defensiva, salvându-si in doua rânduri echipa de la gol. A executat o lovitura libera care a dat mari emotii publicului elen“, a scris Il Giornale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS