11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Pe drumul cel bun

Liga I


Universitatea – Ceahlaul 1-0


• Stadion „Parc“ – Caracal, spectatori: 6.000


• A marcat: Fl. Costea ’52.


Universitatea: Bornescu – Dananae, D. Stoica, Mitchell, Rose (’46 Velcovici) – Girla, Fl. Costea, Saceanu, Dina (’72, Gargalie) – Baird, L. Pârvu (’78, A. Ionescu). Antrenor: Stefan Stoica.


Ceahlaul: Curca – Avadanei, Alistar, Vasie – Purica (’24, Stajic), C. Ilie, Simic, Ivasca – Diaz (’58, M. Ilie), Doicaru, A. Karamyan (’71, A. Petrescu). Antrenor: Ion Moldovan.


• Cartonase galbene: Saceanu / A. Karamyan, Ivasca.


• Au arbitrat: Cr. Balaj – Z. Szekely, T. Marchis.


„Reteta“ lui Fane Stoica a dat roade si la Caracal, unde Stiinta a obtinut ieri a doua victorie consecutiva de la schimbarea conducerii tehnice. Universitatea nu a impresionat, dar si-a atins scopul, trei puncte in fata Ceahlaului, o echipa destul de incomoda. Moldovenii si-au aratat intentiile ofensive inca din start, dar Bornescu si compania au reusit sa contracareze atacurile adversarilor si, chiar daca au terminat meciul masati in propriul careu, dând mari emotii suporterilor, alb-albastrii au obtinut un succes meritat.


Meciul de pe stadionul „Parc“ s-a jucat sub semnul echilibrului, oricare dintre echipe, daca marca, putându-se desprinde in câstigatoare. In prima repriza, s-au consemnat doar patru suturi la poarta, doua de fiecare parte, dar cei mai periculosi au fost oltenii, Curca respingând peste transversala lovitura de cap a lui Baird pe care scria gol (’43). La faza imediat urmatoare, Fl. Costea putea sa deschida scorul, dar a fost deposedat in extremis, la cinci metri de poarta. La reluare, oaspetii au avut o imensa sansa de a marca, Diaz si Karamyan negasind spatiul portii din sase metri, dupa o faza pornita de la o pasa gresita a lui Velcovici (’47). Craiovenii au mai punctat la capitolul greseli, dar acestea sunt parca tot mai putine in comparatie cu celelalte partide.


Golul a venit de la Florin Costea, care a marcat cu o lovitura de cap, de la 12 metri, reusita care a schimbat cursul jocului (’52). Nemtenii au iesit la atac, iar Universitatea a mai avut câteva ocazii de a-si majora avantajul, dar nu a stiut sa profite, Costea, Girla si Baird fiind blocati in situatii bune.


„Sunt multumit de prestatia pustilor mei, dar consider ca mai trebuie lucrat la partea psihica. Au dat dovada de voinicie asa cum le sta bine oltenilor. O sa ne antrenam foarte dur, o sa instauram o disciplina de fier si in câtiva ani o sa fim o echipa puternica. In acest moment, Universitatea atâta poate, dar jucatorii au inteles ca trebuie sa dea ce e mai bun in fiecare zi. Daca s-au accidentat, cum este cazul lui Costea si Pârvu, inseamna ca au luptat si asta ma multumeste“, a venit concluzia antrenorului Stefan Stoica.


De partea cealalta, Ion Moldovan, tehnicianul Ceahlaului, nu a avut prea multe de spus: „A fost un meci greu, am facut greseli care ne-au costat. Nu pot pune la indoiala victoria Universitatii, care a facut un joc tactic bun“.


 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII