11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRenault si Ferrari vor motoriza echipele Red Bull si Spyker

Renault si Ferrari vor motoriza echipele Red Bull si Spyker

Conducerile celor mai puternice echipe de Formula 1 ale momentului, Renault si Ferrari, au anuntat ca vor furniza, incepând de anul viitor, motoare pentru scuderiile Red Bull, respectiv Spyker (fosta Midland).


„Echipa Renault F1 a ajuns la un acord cu Red Bull GmbH pentru furnizarea de motoare pentru sezoanele 2007 si 2008“, se arata in comunicatul publicat pe site-ul de internet al echipei franceze. Red Bull nu a anuntat deocamdata care echipa va beneficia de motoarele Renault, fiind cunoscut faptul ca team-ul din Austria detine si echipa Toro Rosso.


Presedintele Renault F1 Team, Alain Dassas, s-a aratat incântat de colaborarea cu Red Bull. „Nu poate decât sa contribuie la imbunatatirea spectacolului in Formula 1 faptul ca inca o echipa va concura cu un motor de inalta tehnologie“, a declarat Dassas. In ultimii 23 de ani, Renault, una dintre echipele de traditie in Formula 1, a furnizat motoare pentru echipele Lotus, Ligier, Tyrell, Williams si Benetton.


Ferrari si Spyker au anuntat, la rândul lor, sâmbata, la Shanghai, inaintea calificarilor Marelui Premiu al Chinei, ca au ajuns la un acord, valabil incepând cu sezonul viitor. „Potrivit contractului incheiat, Ferrari va furniza motoarele sale V8 echipei Spyker MF1 Team, careia ii va asigura si asistenta tehnica necesara la toate Grand Prix-urile pe care le va disputa“, se arata intr-un comunicat transmis presei de conducerea echipei Spyker, care a cumparat, in urma cu trei saptamâni, intreaga structura a team-ului Midland. „Am intrat in Formula 1 pentru a fi competitivi. Nu vrem sa facem un simplu act de prezenta. Acordul incheiat cu Ferrari reprezinta un mare pas inainte pentru noi“, a declarat Michael Mol, directorul general al echipei Spyker.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS