7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportContinua seria neagra

Continua seria neagra

Pandurii Târgu Jiu continua sa faca figuratie in afara, constantenii lui Ion Marin obtinând un succes facil, care pune capat crizei echipei Farul pe teren propriu.


Ambele tabere si-au propus inainte de meci sa puna capat ghinioanelor. Nu a lipsit din scenariu solicitarea ajutorului divin, care finalmente a avut efect la cei care au stapânit mai bine materia fotbal, jucatorii de la Farul. Trebuie spus din capul locului ca Pandurii nu a avut ghinion de aceasta data. Practic, jucatorii lui Neagoe nu au contat la poarta lui Vlas, inlocuitorul lui Curca fiind solicitat serios de olteni abia in minutul 92! Mai mult, oltenii s-au batut singuri având in vedere ca ambele goluri primite au fost efectul unor mingi pierdute, la mijlocul terenului, de Vancea si Enescu. Orbiti de lumina reflectoarelor, deranjati si de terenul alunecos, „pandurii“ au fost deficitari la preluari, la pase, la angajament. Atacantii lui „Geana“ au aterizat pe Litoral parca din alta lume! Luca, Iordache, Vidakovic au pierdut toate duelurile cu adversarii, nereusind sa tina mingea in avanposturi sau sa obtina vreo lovitura libera din preajma careului constantean.


Armel si-a facut datoria


Prima actiune a meciului a apartinut oaspetilor. Florin Stânga a sutat de la distanta, dar pe lânga spatiul portii lui Vlas, dupa care jucatorii au „tocat“ gazonul in preajma cercului de la mijlocul terenului pret de 20 de minute. O actiune a lui Gurita in banda stânga a creat pericol la poarta lui Guso, insa Maxim a sutat defectuos din interiorul careului (’21). Peste câteva zeci de secunde, Vancea a pierdut usor o minge la centrul terenului, când echipa sa era pe pozitii ofensive, Gurita a speculat „bulevardul“ Mândrean, goal-keeper-ul „pandurilor“ s-a opus golului, mingea a ricosat la Moldovan, iar Armel, pe faza, si-a invins fara regrete echipa care l-a lansat in prima liga, 1-0. „Eu sunt atacant, incerc sa dau gol in fiecare meci. Imi pare rau de Pandurii, dar si noua ne trebuia victoria! Am prieteni la Târgu Jiu, multa lume m-a iubit acolo, dar acum mi-am facut datoria la clubul meu. Suntem amici dupa meci, in teren e altceva“, a declarat Disney la finalul intâlnirii de vineri seara. Dupa gol, neavând ce pierde, oltenii au atacat, dar timid, fara sa-l intrebuinteze serios pe portarul gazdelor, Vlas. Acesta a avut prima interventie in minutul 32, când a retinut fara probleme un sut-centrare din lovitura libera, executat de Vranjkovic.


Debut nefericit pentru Enescu


Insistenta ofensiva a pandurilor s-a topit dupa pauza, gazdele controlând jocul cu autoritate. Florea si-a incercat sutul de la distanta, Bacila a reluat spectaculos, din plonjon, cu capul. Gheara, dupa o actiune personala, a trimis o „bomba“ de la 25 de metri, insa Guso, ca si la celelalte actiuni ale gazdelor, a fost la post. Farul nu a luat piciorul de pe acceleratie si „marinarii“ au fost aproape de majorarea scorului: Armel a centrat de pe dreapta si Gurita a reluat, cu capul, din sapte metri, mingea ocolind spatiul portii gorjene. Antrenorul Eugen Neagoe a incercat o schimbare in jocul echipei si a introdus doi jucatori de profil ofensiv, Vidakovic si Enescu. Si antrenorul gazdelor, Ion Marin, nemultumit cu o victorie la limita, a apelat la un atacant, M. Nae. Doi dintre noii intrati au fost protagonistii golului doi pentru gazde. Enescu, debutant la Pandurii si in Liga I, a pierdut o minge la mijlocul terenului, M. Nae a interceptat balonul si a sutat, desi a fost talonat de Bogoi, 2-0. Abia in prelungiri, in minutul 92, Pandurii Târgu Jiu a reusit sa expedieze primul sut pe spatiul portii lui Vlas, prin Ionut Dragomir care a executat direct o lovitura libera de pe partea stânga. „Ne pare rau, pentru ca muncim dar nu se leaga nimic. Se vede ca jucam altceva fata de sezonul trecut si speram sa adunam si puncte. Am avut mai multi colegi indisponibili si pentru noi toti jucatorii sunt importanti. Inca nu ne gasim pe teren cum ar trebui, omogenitatea mai asteapta“, a incercat Ionut Dragomir sa explice esecurile pe linie ale „pandurilor“ din deplasare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS