16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlonso este optimist

Alonso este optimist

Intr-un interviu acordat cotidianului sportiv L’Equipe, spaniolul Fernando Alonso, liderul clasamentului pilotilor in Campionatul Mondial de Formula 1, s-a aratat optimist inaintea disputarii Grand Prix-ului Chinei, al 16-lea al sezonului. Ibericul a mai spus ca ii va fi greu sa uite Marele Premiu al Italiei disputat in urma cu trei saptamâni, când a abandonat din cauza unei probleme la motor. „Sunt increzator inaintea cursei din China. In aceste ultime Mari Premii ale sezonului, eu si Giancarlo (Fisichella – n.r.) vom fi cu siguranta mai rapizi. Dupa cursa din Canada (25 iunie n.r.) aveam 25 de puncte avans fata de Schumacher si m-am dus la urmatorul Mare Premiu, cel din Statele Unite, cu gândul sa ma distrez si sa-i intrec pe toti pentru a-mi asigura cât mai devreme titlul. A urmat insa o perioada mai putin fasta pentru mine. Stiu, situatia actuala din clasament ar trebui sa ma ingrijoreze, dar eu cred ca exista sanse bune sa câstig un nou titlu, iar Renault sa triumfe la constructori. Am venit in China sa câstig“, a declarat Alonso.


Fiind intrebat daca se teme ca motorul sau va ceda din nou, asa cum s-a intâmplat la Monza, pilotul iberic a raspuns: „La Monza aveam deja idee despre ceea ce se poate intâmpla cu motorul. Stiam de la Jerez, când motorul a explodat in calificari. Mecanicii echipei mele au schimbat insa câteva piese si acum situatia este alta. Nu voi uita insa niciodata ceea ce s-a intâmplat la Monza, când am fost penalizat, mi-a explodat motorul si am pierdut zece puncte in lupta pentru titlu“.


Campionul de anul trecut le-a mai spus celor de la L’Equipe ca, in opinia sa, in Formula 1 nu pilotii fac diferenta, ci masinile pe care le au la dispozitie. „Pilotul face pur si simplu parte din acest spectacol al Formulei 1. Masina este cea care face pâna la urma diferenta. Poate daca as concura la volanul unor masini precum Super Aguri sau Minardi, as termina pe locul 19 sau 20. Este dificil in aceste conditii sa spui care este cel mai bun pilot“, a spus driverul echipei Renault, precizând ca nu va incerca sa-l intreaca la capitolul popularitate pe rivalul Michael Schumacher, ci pur si simplu doreste sa câstige cât mai multe curse.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS