17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMarica, inger si demon

Marica, inger si demon

Atacantul român a marcat golul egalarii, dar a irosit alte doua mari sanse de a inscrie.


Dupa esecul usturator de la Roma, Sahtior avea nevoie de victorie miercuri seara cu Olympiakos Pireu, pentru a pastra sansele de a continua in cupele europene. Grecii s-au tinut insa foarte bine la Donetk si au scos o remiza (2-2) care, deocamdata, le ofera prima sansa la locul trei in Grupa D. Elevii lui Mircea Lucescu au facut din nou un joc bun, dar ghinionul ratarilor a pus iar stapânire pe ucraineni, care au irosit o multime de ocazii. Gazdele au fost surprinse de o incursiune a lui Castillo, care a centrat pentru Konstantinou, iar acesta, cu noroc, a trimis mingea in poarta (’24). Sahtior a egalat peste zece minute, dupa lovitura libera executata de brazilianul Matuzalem si deviata usor de Hubschman. Ciprian Marica s-a aflat si el in prim-plan, dar nu l-a putut invinge pe „veteranul“ Nikopolidis, aflat in zi de gratie.


Partea secunda a avut aceeasi desfasurare. Nikopolidis a fost imbatabil in fata lui Brandao si Fernandinho, Marica a ratat cu poarta in fata, iar grecii au punctat pentru 2-1, prin Castillo (’68). Pâna atunci demon, Ciprian Marica s-a transformat in inger, reusind sa egaleze peste doar doua minute, când a reluat din careu, la coltul lung, o minge bâlbâita de defensiva elena.


Ex-dinamovistul, votat pe site-ul uefa.com cel mai bun jucator al meciului, s-a declarat la final dezamagit de rezultat.


„Scorul de 2-2 este un rezultat foarte prost pentru noi. Este foarte deranjant ca nu am putut sa invingem acasa, dar acest lucru nu ne va demoraliza. Exista sanse sa câstigam urmatorul meci, desi este o partida foarte dificila“, a spus Marica, inlocuit de Lucescu in minutul 88 cu Agahowa, in timp ce Razvan Rat a fost integralist. Sahtior a ramas pe ultimul loc in grupa, cu un singur punct, si va avea doua meciuri grele cu Valencia, pe 18, respectiv 31 octombrie.


Chivu a inlesnit victoria Valenciei


Tot in Grupa D, Valencia a invins cu 2-1 pe AS Roma, echipa la care Cristian Chivu a fost titular. Fundasul român nu a avut insa o evolutie prea buna, fiind acuzat ca a gresit la ambele goluri ale spaniolilor. Gazdele au deschis scorul prin Angulo, care s-a interpus pe traiectoria sutului lui David Villa (’13), insa italienii au egalat peste cinci minute, din penalti, prin Totti. Valencia a avut apoi o sansa buna de gol, irosita de Villa, care insa s-a revansat in minutul 29, marcând din careu, la o eroare de plasament a lui Chivu.


Pâna la final, ambele echipe au mai avut ocazii de gol, cu un plus in dreptul Valenciei, care a preluat astfel sefia Grupei D. „Chivu strica petrecerea de 30 de ani a lui Totti“, a titrat La Stampa, care mentioneaza ca doua greseli ale fundasului român „au condamnat Roma la Valencia“. „Meciul a fost decis de amnezia lui Chivu (de neiertat la actiunile ce au dus la golurile Valenciei) si cursele ametitoare ale micului geniu Villa“, a mai scris jurnalul italian.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS