13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPrea mici pentru Lyon

Prea mici pentru Lyon

Liga Campionilor


Steaua – Lyon 0-3


• Stadion „Steaua“, spectatori: 24.000.


• Au marcat: Fred ’43, Tiago ’55, Benzema ’89.


Steaua: Carlos – P. Marin, D. Goian, Ghionea, Nesu – Nicolita, Lovin (’75, Thereau), Paraschiv (’57, Ov. Petre), Bostina (’54, Oprita) – N. Dica, V. Badea. Antrenor: Cosmin Olaroiu.


Olympique Lyon: Coupet – Clerc, Cris, Muller, Abidal (’76, Reveillere) – Tiago (’81, Kallstrom), Toulalan, Juninho – Wiltord, Fred (’84, Benzema), Malouda. Antrenor: Gerard Houllier.


• Cartonase galbene: Oprita, Nicolita, Ov. Petre / Toulalan.


• Au arbitrat: H. Webb – Ph. Sharp, D. Bryan (toti din Anglia).


Trupa lui Olaroiu a pierdut confruntarea cu campioana Frantei, care a predat in Ghencea o mostra de fotbal nu neaparat spectaculos, dar extrem de eficient.


Stelistii au stiut de la inceput ca nu au nici o sansa in fata lui Olympique Lyon, o echipa care de cinci ani domina campionatul francez, iar in Liga Campionilor ajunge mereu in fazele superioare, dupa meciuri de senzatie, dar au sperat la o minune, care insa nu s-a produs. De forta lyonezilor s-a convins, chiar de doua ori, marele Real Madrid, iar marti seara a fost rândul Stelei sa simta pe propria piele ce inseamna cu adevarat o echipa puternica. Elevii lui Cosmin Olaroiu au incercat sa arate ca nu intâmplator au câstigat la Kiev, dar le-a fost peste putinta. Olympique Lyon nu le-a dat nici cea mai mica sansa sa demonstreze ce stiu, oferindu-le in schimb o mostra de fotbal eficient. Fara sa puncteze la capitolul spectacol, trupa lui Houllier a controlat cu autoritate jocul, a marcat de trei ori si a avut o posesie covârsitoare a balonului, 79% la mijlocul primei reprize. „Pentru Olympique, aceasta faza a Ligii Campionilor pare un antrenament“, a conluzionat presa franceza, dupa ce lyonezii au acumulat sase puncte in Grupa E, marcând cinci goluri fara sa primeasca vreunul.


Eficienta maxima


Meciul a inceput cu o lovitura libera de la 20 de metri, executata de Bostina peste poarta, dupa care brazilianul Juninho l-a pus la incercare pe Carlos, portarul portughez fiind pe faza si la sutul lui Toulalan, scos din vinclu. Steaua a dat senzatia de la inceput ca se multumeste cu un egal si a preferat sa stea in propria jumatate, incercând sa actioneze pe contraatac. A reusit o singura data sa se apropie de poarta lui Coupet, când Badea a fost blocat de Cris inainte sa suteze. Cu doua minute inainte de pauza, Juninho a executat o lovitura libera de la 25 de metri, mingea a fost deviata de zid, iar Carlos a scapat balonul din brate, Fred, aflat pe faza, indeplinind doar o formalitate.


La reluare, Lyon a punctat din nou, prin portughezul Tiago, care s-a inaltat de lânga trei stelisti si l-a invins pe Carlos cu o puternica lovitura de cap, din apropierea barei. La 0-2, românii au incercat sa iasa la joc, dar nu au gasit nici o bresa in defensiva lyonezilor. Cu un minut inainte de final, Juninho a surprins apararea Stelei cu o pasa cu calcâiul, mingea a ajuns la Benzema, singur in careu, iar acesta a trimis in plasa cu un sut pe jos, la coltul lung. Coupet a fost pus la incercare o singura data, in prelungiri, când a scos de lânga bara sutul din lovitura libera expediat de Dica.


Dupa aceasta infrângere categorica, Steaua a coborât pe locul al treilea in clasamentul Grupei E, iar pentru elevii lui Cosmin Olaroiu urmeaza doua meciuri grele cu Real Madrid, primul dintre ele fiind programat pe 17 octombrie, la Bucuresti.


Becali: „Nu le dadeam gol nici in 100 de ani“


Concluzia site-ului UEFA spune totul despre desfasurarea acestui joc: „Echipa gazda a rezistat bine pâna la greseala lui Carlos. In general, Lyon a fost uriasa in posesie. N-a pierdut nici un meci de Liga Campionilor dupa ce a deschis scorul. La 0-2, Steaua n-avea alta sansa decât sa preseze, dar Lyon a cedat balonul de prea putine ori“. „Oricum, succesul de la Kiev o mentine pe Steaua intr-o pozitie buna inaintea dublei cu Real Madrid“, a completat site-ul forului european.


Pâna si finantatorul Stelei a fost realist in declaratii. „Nu am avut emotii, pentru ca dupa primele 15 minute mi-am dat seama ca, daca jucam 100 de ani, tot nu putem sa le dam gol. Nu am avut nici o sansa, nu ne-au dat nici o sansa. Se poate specula ca am primit un gol aiurea, dar chiar daca intrai cu 0-0 la pauza, ei jucau altceva dupa aceea. Este prea mare diferenta de valoare intre noi si Lyon“, a spus Gigi Becali.


Liga Campionilor, etapa a 2-a


• Rezultatele de marti: Grupa E: Steaua – Olympique Lyon 0-3 (Fred ’43, Tiago ’55, Benzema ’89), Real Madrid – Dinamo Kiev 5-1 (Van Nistelrooy ’20, ’70-p, Raul ’27, ’61, Reyes ’45+1 / Milevskiy ’47); Grupa F: Benfica Lisabona – Manchester United 0-1 (Saha ’60), Celtic Glasgow – FC Copenhaga 1-0 (K. Miller ’37-p); Grupa G: ŢSKA Moscova – SV Hamburg 1-0 (Dudu ’59), Arsenal Londra – FC Porto 2-0 (Henry ’38, Hleb ’48); Grupa H: AEK Atena – Anderlecht Bruxelles 1-1 (Julio Cesar ’28 / Frutos ’25), OSC Lille – AC Milan 0-0.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS