15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetul, Cenusareasa sportului gorjean

Baschetul, Cenusareasa sportului gorjean

Echipa Energia Rovinari lupta sa depaseasca neajunsurile cu care se confrunta, fiind nevoita sa-si desfasoare activitatea intr-o sala neregulamentara si dotata necorespunzator.


Eclipsat de fotbal si handbal, baschetul gorjean se zbate la limita existentei in divizia B, razbind doar prin entuziasmul câtorva iubitori ai sportului cu mingea la cos. Exilati intr-o sala guvernamentala neregulamentara, baschetbalistii de la Energia Rovinari impreuna cu antrenorul Laurentiu Raut viseaza la performanta in conditiile in care Sala Sporturilor din Târgu Jiu nu dispune deocamdata de panouri cu inele mobile sau de o instalatie de 24 de secunde. „Speram sa vina panourile ca sa putem juca la Polivalenta pentru ca acolo avem sala de jocuri oficiale. Daca nu vin panourile este dezastru, pentru ca nu avem unde juca. Suntem, cred, singura sala din tara care are inele fixe. Noi am cerut panouri mobile cu arc si o instalatie de 24 de secunde pentru ca era neaparat necesara. A fost o rugaminte a noastra pentru ca eram de râs, bateam in masa ca sa anuntam ca mai sunt opt secunde de joc“, a explicat Raut necesitatea instalatiilor comandate.


Jucatori de „A“ la o echipa de „B“


Echipa de baschet Energia Rovinari beneficiaza in acest sezon de sprijinul financiar al Complexului Energetic Rovinari, reusind sa completeze lotul cu patru jucatori de valoare, fosti divizionari A. „Anul acesta am adus inca trei jucatori si sper sa vina si cel de-al patrulea. Laurentiu Pacioga a revenit la noi de la CSM Oradea din Divizia A, au mai venit Danila Alexandru, conducator de joc si extrema, si Ilie Daniel, extrema de la Granitul Bucuresti. Speram ca saptamâna aceasta sa definitivam transferul lui Radu Stroescu de la BC Pitesti, din Divizia A. Va fi unul dintre cele mai importante transferuri daca reusim sa il aducem, pentru ca e un conducator de joc valoros“, a declarat antrenorul Laurentiu Raut. Alaturi de cei patru sub comanda sa se mai afla Toma Popescu, Radu Tuta, Adrian Becheru, Ion Berca, Vasile Popescu si juniorii Florin Ilie, Paul Rotaru, Adrian Mirea si Gabriel Zamfir.


Echipa nu are obiectiv


Tehnicianul Laurentiu Raut a reusit sa formeze un lot tânar, cu jucatori sub 25 de ani, cu care intentioneaza in doi – trei ani sa atace promovarea in prima divizie. Cum conducerea nu a fixat nici un obiectiv in acest sezon, Raut si-a propus sa se califice la turneul final. „Conducerea deocamdata nu ne-a impus nimic. Eu am adus acesti baieti pentru perspectiva ca in maximum doi – trei ani sa promovam in Divizia A. Daca se poate mai devreme eu sunt de acord, dar pentru promovare e nevoie si de bani, nu numai de echipa. Si pentru acest lucru trebuie un buget mai mare. Am explicat conducerii ca daca vom promova vor fi cheltuieli mai mari, iar aici dânsii trebuie sa isi faca niste calcule si sa vada daca este momentul sa promovam sau nu“, a afirmat tehnicianul gorjean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS