24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportRepetitie pentru cupele europene

Repetitie pentru cupele europene

Daca remiza cu UCM Resita de pe teren propriu a fost amendata cu 100 de euro de jucator de conducerea clubului Energia Pandurii Târgu Jiu, nici umilinta de la Medgidia, unde handbalistii lui Liviu Andries au pierdut la opt goluri diferenta, 39-31, nu a fost trecuta cu vederea. Dupa o sedinta de analiza, jucatorii au fost sanctionati cu câte 100 de euro, punându-li-se in vedere sa demonstreze in jocurile cu Brasovul, dubla mansa cu cehii de la HC Gumarny Zubri si Uztel Ploiesti ca la Medgidia a fost un simplu accident.


„Am decis sa aplicam regulamentul de ordine interioara si asta inseamna ca vor fi din nou sanctionati. Le-am spus inainte de joc ca, daca vor pierde la Medgidia la mai mult de cinci goluri, vor primi 100 de euro sanctiune. Nu mai vrem sa cream tensiune in jurul echipei si am dorit sa dezamorsam presiunea care exista asupra lor. Eu sper ca ei au inteles mesajul nostru, nu am vrut sa dam cu parul si nici nu vrem sa continuam asa. Cu toata parerea de rau, le-am spus ca nimeni nu e batut in cuie, nici la conducere, nici pe banca tehnica si nici ca jucatori, chiar daca au contracte. Vom lua masurile care se impun dupa meciul cu Uztel Ploiesti. Au timp suficient sa confirme ca a fost o greseala meciul de la Medgidia“, a declarat presedintele sectiei de handbal Gore Popescu.


Brasovul, bun pentru moral


„Pandurii“ au nevoie de un pansament moral, iar meciul cu HCM Brasov de astazi, de la ora 17.00, din Sala Sporturilor din Târgu Jiu este ocazia perfecta pentru jucatorii lui Andries de a-si recapata increderea in vederea campaniei europene ce incepe la sfârsitul acestei saptamâni. „Suntem obligati sa câstigam jocul cu Brasovul. Sper sa invingem pentru ca o victorie cu Brasovul ne-ar da moral si pentru debutul nostru de duminica in cupele europene. Este un eveniment deosebit, pentru prima data o echipa din Gorj joaca in cupele europene, dar pâna atunci avem acest meci de campionat cu Brasovul. Tinând cont ca Brasovul a pierdut in ultima etapa la un gol impotriva Constantei, iar noi la opt goluri, la Medgidia, se anunta un meci disputat“, a sustinut tehnicianul echipei din Târgu Jiu.


Liviu Andries trebuie sa improvizeze pe partea dreapta, cei doi jucatori care evolueaza pe postul de extrema fiind indisponibili. „Apolzan este accidentat, Neskov este plecat in Serbia sa-si prelungeasca viza, partea dreapta este descoperita pe postul de extrema. Trebuie sa gasim solutii sa acoperim aceasta zona“, a spus Andries.


Se teme de propriii jucatori


Prestatia neconvingatoare a handbalistilor gorjeni in acest debut de campionat este un mister si pentru antrenor. In meciurile oficiale, jucatorii nu pun in pratica tot ceea ce se lucreaza la sedintele de pregatire, iar primele 30 de minute sunt catastrofale de fiecare data. „Avem un complex Medgidia, un complex al jocului. Problema care doare este ca la antrenamente se munceste, se trage, insa in timpul jocului nu reusim sa aplicam ceea ce facem la antrenamente. Probabil tracul, presiunea, lipsa de concentrare, omogenitatea sunt factorii care ne afecteaza prestatia din jocurile oficiale. Ar trebui sa-i chem cu trei ore inainte de joc, sa facem vreo doua meciuri inainte, sa ne intram in mâna. Din punct de vedere fizic suntem pregatiti, pentru ca am jucat bine in finalurile de meci“, a concluzionat Andries.


Antrenorul „pandurilor“ nu se teme de adversari, ci de propriii jucatori, care il pot surprinde cu o prestatie neconvingatoare. „Avem motive sa ne temem de toata lumea, campionatul este greu si toate echipele vin sa câstige cum facem si noi. Va fi un meci de doua puncte care trebuie sa se joace in teren. Brasovul nu ne poate surprinde, dar ne putem surprinde pe noi insine, prin prestatia pe care nu trebuie sa o avem“, a atentionat Liviu Andries.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS