21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Cadere libera

Liga I


Universitatea – Otelul Galati 0-2


• Stadion „Ion Oblemenco“, spectatori: 1.000.


• Au marcat: Sg. Costin ’65, I. Paraschiv ’90.


Universitatea: Bornescu – Gargalie, D. Stoica, Mitchell – Dananae, Girla, Dina, Saceanu (’50, Fl. Costea), Velcovici (’28, Baird) – Rose, Pirvu (’58, A. Ionescu). Director tehnic: Costica Stefanescu.


Otelul: Vitca – Fl. Lazar (’46, I. Badescu), Nogo, M. Baciu, Semeghin – Marginean, Sg. Costin, I. Paraschiv (’90+1, Tismanaru), Brujan – V. Tanase, E. Jula (’89, Elek). Antrenor: Petre Grigoras.


• Cartonase galbene: Fl. Lazar, Sg. Costin, Nogo.


• Au arbitrat: Al. Deaconu – I. Cojocaru, D. Rosu.


Partida cu Otelul Galati a jucat un rol extrem de important pentru gruparea alb-albastra, care, pe lânga faptul ca avea nevoie de o victorie ca de aer, trebuia sa se decida si asupra staff-ului tehnic. Desi alb-albastrii au intrat pe teren decisi sa destrame tensiunea de dupa meciul cu CFR Cluj, acestia nu au reusit decât sa nu se mai faca de râs, incasând doar doua goluri. Dorel Stoica si compania nu numai ca nu au contabilizat cele trei puncte, dar au decis si soarta lui Costica Stefanescu, Ovidiu Stinga si Nae Ungureanu, demisiile acestora fiind iminente.


Au vrut, dar nu au putut


Universitatea a inceput bine prima parte a intâlnirii, a fost mai sigura in defensiva si a reusit sa ajunga de câteva ori in preajma careului advers, dar fara sorti de izbânda, pentru ca Dina (’13), Pirvu (’20) si Rose (’41) n-au reusit sa finalizeze. Baird a spart gheata in minutul 35, insa golul sau nu a fost validat, ca si in cazul lui Marginean (’16), pe motiv de ofsaid. In rest, juvetii au jucat la voia intâmplarii si asta pentru ca mijlocasii au fost lipsiti de idei. De altfel, nici gruparea moldava nu a stralucit in prima repriza, galatenii trecându-si in cont o singura ocazie clara de a marca (’24), prin Emil Jula, care l-a luat la tinta pe Bornescu.


Galatenii au preluat controlul dupa pauza


Observând ca adversarii nu pot mai mult, elevii lui Petre Grigoras au devenit mult mai insistenti la poarta lui Mircea Bornescu, care avea sa devina spectator in minutul 65, la „torpila“ de la 30 de metri semnata Sergiu Costin. Golul primit a turnat plumb in picioarele oltenilor, acestia nereusind sa mai combine absolut deloc pâna in finalul meciului. Pasul facut inapoi de juveti le-a permis celor de Otelul sa se instaleze confortabil in jumatatea de teren advers. Presiunea exercitata de oaspeti avea sa fie rasplatita abia in minutul 90, când Ion Paraschiv, nemarcat, a reluat din cadere, pentru 0-2, centrarea perfecta a lui Semeghin, pecetluind soarta partidei.


Singurul lucru notabil la acest meci este ca Universitatea a „reusit“ sa piarda doar la o diferenta de doua goluri, tinând cont de modul cum a fost ingenuncheata in partidele anterioare. Gruparea alb-albastra, prin infrângerea suferita in fata Otelului, a ajuns la un ingrijorator -9 la „adevar“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS