3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBinecuvântarea punctului cu var

Binecuvântarea punctului cu var

Liga I


Pandurii – FC National 2-1


• Stadion „Municipal“, spectatori: 6.000.


• Au marcat: A. Popescu ’71, I. Iordache ’89-p / Herea ’69.


Pandurii: Guso – Mândrean, Bogoi, Chibulcutean, Dragomir (’39, Ursu; ’56, Vatavu) – A. Popescu, Stânga, Vranjkovic, D. Orac (’46, Luca) – Vintilescu, I. Iordache. Antrenor: Eugen Neagoe.


FC National: Nae – Ghindeanu (’90, Burcea), Burca, Panc, Rusu (’65, Marcu) – Ilin, Lincar, Herea, R. Iancu – Cursaru (’70, Ivan), Dragan. Antrenor: Marin Duna.


• Cartonase galbene: Iordache / Rusu, Lincar, Herea.


• Au arbitrat: M. Draganescu – F. Buzarnescu, S. Caia.


• Observatori: F Gâtejan, N. Grigorescu.


Incurajati de un public extraordinar, „pandurii“ lui Neagoe au demonstrat tarie de caracter revenind de la 0-1 si obtinând a treia victorie in Liga I.


Conectati la mesajele de fair-play transmise de cei doi capitani inainte de primul fluier al arbitrului, fotbalistii celor doua formatii au convenit tacit sa se respecte reciproc in primele 45 de minute. Nici „pandurii“ si nici oaspetii nu i-au deranjat cu nici un sut pe spatiul portii pe cei doi portari, iar „centralul“ a scos o singura data cartonasul galben din buzunar. Pandurii a fost incapabila sa construiasca in jumatatea adversa, complacându-se sa paseze la nesfârsit in treimea proprie, iar „bancarilor“ le-a convenit de minune sa stea la ciupeala. Un contraatac rapid al bucurestenilor l-a adus pe Roberto Iancu in pozitie de finalizare, dar sutul sau a fost slab si imprecis (‘6). Jocul a trenat pâna in minutul 30, când I. Iordache l-a gasit in spatele aparatorilor pe Vintilescu, dar preluarea acestuia a fost defectuoasa, oferindu-i lui Nae ocazia sa intervina.


Nae a limitat proportiile scorului


Eugen Neagoe nu a ramas impasibil la neputinta ofensiva a echipei sale si a fortat dupa pauza cu Luca. Jocul s-a mutat in terenul advers, unde oaspetii au masat toti jucatorii. Dupa doua minute de la reluare, Vranjkovic a executat o lovitura libera in careu, iar, din invalmaseala, Bogoi, Chibulcutean si A. Popescu au ratat pe rând ocazia sa-l bata pe Nae. Burca a expediat primul sut al bucurestenilor pe spatiul portii lui Guso, bosniacul retinând fara probleme (’50).


Vintilescu a avut in doua rânduri golul in vârful bocancului, portarul „bancar“ salvând de fiecare data (’57, ’59). Seria de ocazii ale „pandurilor“ s-a razbunat in minutul 69, când Herea a deschis scorul. Arbitrul Draganescu le-a facut oaspetilor cadou o lovitura libera la marginea careului si Herea l-a „executat“ pe Guso cu un sut la vinclu. Pandurii a revenit rapid si a egalat doua minute mai târziu, prin A. Popescu, cu o executie pe spate, la coltul scurt. Luca i-a exasperat pe spectatori cu sapte minute inainte de final, cu o ratare imensa de la zece metri, trimitând balonul peste poarta. Acelasi Luca s-a revansat si a scos o lovitura libera de la marginea careului advers, Vranjkovic a executat si Draganescu a vazut un hent in careu, sanctionat cu lovitura de la 11 metri. Ilie Iordache a executat sigur si a marcat. Vintilescu s-a mai aflat o data in fata golului, dar Nae a salvat cu piciorul. Herea l-a mai incercat pe Guso cu câteva zeci de secunde inainte de final, tot din lovitura libera, dar bosniacul a fost la post.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS