9.8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDoar punctele conteaza

Doar punctele conteaza

Dupa ce au dat cu piciorul punctelor la Piatra Neamt, „pandurii“ trebuie sa se revanseze cu FC National, gruparea care a semnat sentinta retrogradarii gorjenilor sezonul trecut.


Dintre un joc slab, dar incheiat fericit in fata gruparii Unirea Urziceni si un joc bun pierdut la Piatra Neamt, antrenorul Eugen Neagoe alege punctele cu FC National. Pandurii nu si-a propus sa câstige campionatul la impresia artistica, ci doar sa se salveze de la retrogradare, iar ca sa-si atinga obiectivul are nevoie de victorie in fata unei echipe care se afla in acest moment la acelasi nivel ierarhic. „Nu ma intereseaza decât rezultatul. Vreau trei puncte care ne sunt necesare in lupta noastra pentru evitarea retrogradarii. Totul depinde de noi“, sustine „Geana“. Istoria intâlnirilor directe nu consemneaza nici un succes oltenesc, ci doar un punct obtinut pe „Municipal“. Bucurestenii au egalat atunci in minutul 90 din lovitura de la 11 metri, iar in retur victoria semnata cu patru minute inainte de final de Sapunaru i-a trimis pe „panduri“ in esalonul secund. Necesitatea de a face puncte ii obliga pe jucatorii lui Neagoe sa schimbe cursul istoriei. „E timpul nostru acum dupa ce anul trecut ne-au facut“, spune Vintilescu mai ales ca adversarul se confrunta cu mai multe probleme de lot. Costin si Florentin Dumitru sunt suspendati dupa ce au fost eliminati in jocul de la Constanta, iar Mozacu si Bundea sunt in continuare exclusi din lot.


Meciul incepe la microfon


FC National a apelat la „satelitul“ AFC Clinceni pentru a-si completa lotul pentru deplasarea de la Târgu Jiu. Tehnicianul oaspetilor, Marin Duna, este convins ca jucatorii sai vor fi apti din toate punctele de vedere la ora jocului cu Pandurii, desi FC National a jucat joi seara la Constanta.


„Avem probleme de lot, trei jucatori sunt suspendati, care se adauga la cele de dinainte. Ne asteapta cea de-a doua deplasare lunga din aceasta saptamâna. Vom fi apti atât fizic, cât si psihic“, afirma Duna, care a jucat pentru Pandurii la inceputul carierei sale de fotbalist.


Inaintea jocului cu FC National, cei doi capitani de echipa vor citi câte un comunicat la statia de amplificare prin care vor face apel la fair play in fotbal, atât pentru suporteri, cât si pentru fotbalisti si arbitri pentru a celebra astfel Zilele FIFA Fair Play.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU