17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportArgentina domina Australia

Argentina domina Australia

La Buenos Aires, echipa de Cupa Davis a Argentinei a luat o optiune serioasa pentru calificarea in ultimul act al competitiei, conducând, dupa primele doua meciuri, cu scorul de 2-0, echipa Australiei. In prima partida, cel mai bun jucator al gazdelor, David Nalbandian (foto), numarul 4 mondial, l-a dominat pe Mark Philippoussis, cel mai vechi „cangur“ din circuitul ATP, un jucator bun pe suprafete rapide, care nu mai jucase pe zgura de doi ani.


Dupa un prim set câstigat de Nalbandian, cu 6-4, Philippoussis a dat semne ca-si revine in cel de-al doilea, când a reusit un break si a condus cu 3-1. Nu a fost insa decât un foc de paie, pentru ca argentinianul a câstigat cinci game-uri la rând si s-a impus cu 6-3, aproape dupa acelasi scenariu Nalbandian adjudecându-si si al treilea ser, tot cu 6-3. Invingatorul a descris cel mai bine, in câteva cuvinte, cum au stat lucrurile pe teren: „A fost un meci confortabil“. Cei doi nu se mai intâlnisera din 2003, cu toate ca Argentina si Australia s-au intâlnit si anul trecut in Cupa Davis, in sferturi, când victoria a revenit sud-americanilor (4-1).


In noaptea de vineri spre sâmbata a fost programat si al doilea meci al confruntarii dintre cele doua echipe de Cupa Davis, care i-a opus pe Jose Acasuso (26 ATP) si mult mai experimentatul Lleyton Hewitt (19 ATP), jucatorul de la care australienii asteptau cel mai mult. Aceasta intâlnire nu a fost insa dusa pâna la capat, arbitrul intrerupând-o, din cauza ploii, in setul cinci. In momentul intreruperii, scorul era 1-6, 6-4, 4-6, 6-2, 4-0, in favoarea argentinianului, care are mari sanse sa aduca al doilea punct echipei sale. Meciul a fost reluat noaptea trecuta, dupa inchiderea editiei. La dublu, perechea David Nalbandian/Augustin Calleri intâlneste cuplul Wayne Arthurs/Paul Hanley, iar meciurile de simplu de astazi se disputa dupa urmatrul program: Jose Acasuso – Mark Philippoussis; David Nalbandian – Lleyton Hewitt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS