13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportReabilitare la Medgidia

Reabilitare la Medgidia

Dupa confruntarea cu UCM Resita din etapa a doua a Ligii Nationale, Energia Pandurii Târgu Jiu intâlneste astazi, de la ora 11.00, o alta reprezentanta a handbalului românesc in Europa, CSM Medgidia. Handbalistii gorjeni nu s-au prea descurcat de-a lungul timpului pe terenul gruparii dobrogene, oltenii putându-se lauda doar cu un egal sezonul trecut, unul de referinta pentru sportul gorjean cu mingea mica. Deranjata de prestatia echipei in fata banatenilor lui Omer, conducerea clubului Energia Pandurii a ordonat spalarea rusinii la Medgidia. Ionut Mazilu, cel mai bun marcator al „pandurilor“ in acest campionat, acuza o contuzie, insa va fi prezent pe teren.


Performanta echipei din campionatul trecut, locul patru, ii obliga acum pe gorjeni sa joace fiecare meci la victorie, astfel ca handbalistii lui Andries nu acuza o presiune deosebita la acest joc, in ciuda avertismentului conducatorilor. „Nu jucam cu sabia deasupra capului, dar vom avea parte de un sezon extrem de echilibrat. O sa jucam normal, exista presiuni pentru ca obiectivul care l-am atins anul trecut ne impune sa avem rezultate in viitor. Am adus jucatori, avem un lot mai bun asa ca ne trebuie si rezultate. Nu ne gândim la infrângere si la ce o sa fie dupa aceea pentru ca plecam cu un dezavantaj moral. Stim doar ca trebuie sa câstigam acest meci“, a declarat Andries.


Cehii nu sunt de speriat


Pentru Energia Pandurii Târgu Jiu urmeaza o saptamâna de foc, cu trei jocuri, cel mai important fiind debutul in cupele europene programat pe 1 octombrie, la Zubri (Cehia). Miercuri, handbalistii lui Andries vor face o ultima repetitie in compania echipei Dinamo Brasov, inainte de disputa cu HC Gumarny Zubri. Tehnicianul târgujienilor si-a studiat adversarii si considera ca „pandurii“ sunt indreptatiti sa spere la calificarea in turul III.


„Meciul cu Brasovul va fi unul de pregatire pentru jocul cu Zubri. Cehii nu sunt extraordinar de puternici, avem sanse reale sa ne calificam. Am vazut o caseta cu Zubri si nu sunt cine stie ce. Deocamdata, procentul de calificare e de 50-50, dar o sa creasca acest procent. Va fi greu sa jucam acolo pentru ca si ei vor avea o ambitie deosebita, dar depinde numai de noi. E primul nostru meci in cupele europene si speram ca presiunea si tracul sa nu-si puna amprenta asupra evolutiei jucatorilor nostri, multi dintre ei debutanti in cupele europene“, sustine antrenorul Andries.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS