16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportIncepem sa avem emotii

Incepem sa avem emotii

Daca Andrei Pavel nu i-a dat nici o sansa lui Woong-Sun Jun, Victor Crivoi nu i-a putut face fata mult mai experimentatului Hyung-Taik Lee.


Dupa prima zi a confruntarii dintre echipele de Cupa Davis ale României si Coreei de Sud, din cadrul barajului pentru mentinerea in Grupa Mondiala, in tabara tricolora au inceput sa apara emotiile. In urma meciurilor de ieri, scorul general este de 1-1, dupa victoria categorica a lui Andrei Pavel si esecul lui Victor Crivoi.


Intrat primul in competitie, „Cneazul“ si-a demonstrat clasa in fata asiaticului Woong-Sun Jun (nr. 379 in clasamentul ATP) pe care l-a depasit fara probleme in trei seturi, 6-0, 6-4, 6-3, la capatul a o ora si 40 de minute de joc. Dupa un inceput perfect, Pavel a lasat-o mai moale, dându-i posibilitatea adversarului sa revina in meci. Experienta si diferenta clara de valoare si-au spus insa cuvântul si cel mai bine cotat tenisman român din ultimii zece ani nu i-a lasat nici o sansa coreanului, aducând primul punct României si obtinând a 39-a victorie a sa intr-un joc din Cupa Davis.


Din pacate, jocul bun al lui Pavel nu a fost urmat de unul la fel al lui Victor Crivoi. Debutant intr-o astfel de competitie, Crivoi (nr. 190 ATP) nu i-a putut face fata celui mai bine clasat tenisman al Coreei de Sud, Hyung-Taik Lee (nr. 58 ATP), care a obtinut in fata românului a 40-a victorie in Cupa Davis. Lee a câstigat meciul in 84 de minute, scor 6-1, 6-1, 6-0, dovedind ca se afla intr-o forma excelenta, lucru care le-a dat de gândit antrenorului Florin Segarceanu si capitanului nejucator Adrian Marcu.


Pavel s-a accidentat


Vestea proasta pentru echipa României este accidentarea la umarul drept a lui Andrei Pavel. „Cneazul“ a simtit o durere in setul trei, a primit ingrijiri medicale, a strâns din dinti si a câstigat jocul, insa, la final, medicii i-au imobilizat umarul. „La o minge am simtit o intepatura, iar apoi situatia s-a inrautatit. Am reusit sa termin meciul, dar am dureri. Sper sa fie bine si sa pot intra pe teren mâine (astazi – n.r.) sau, daca nu, macar duminica. Trebuie sa iau niste antiinflamatoare si apoi mai vedem. Sper ca doctorii si medicina sa ma faca sa nu mai simt durerea“, a spus Pavel.


Andrei a vorbit si despre meciul cu Woong-Sun Jun: „A iesit bine, am inceput excelent, dar apoi m-am deconectat, m-am relaxat si am dat posibilitatea adversarului de a intra in joc. Bine ca s-a terminat in trei seturi. Sper ca mâine sa fie mai multi spectatori care sa ne incurajeze pentru ca avem nevoie“.


Astazi, de la ora 13.00, este programat meciul de dublu, unul care va cântari enorm, iar antrenorul Florin Segarceanu nu stia inca ieri pe cine va miza. „Sa vedem cum se trezeste Pavel. Daca va mai avea dureri, vom merge pe varianta de rezerva, Horia Tecau / Florin Mergea, jucatori care se cunosc foarte bine. Sper ca Pavel sa fie apt macar duminica, pentru ca la ce a aratat astazi (ieri – n.r.) Lee ne va fi foarte greu sa câstigam“, a spus Segarceanu.


Cuplul Tecau / Mergea va intâlni perechea Hyung-Taik Lee / Hee-Song Chung, in timp ce mâine sunt programate ultimele partide de simplu, Andrei Pavel – Hyung-Taik Lee si Victor Crivoi – Woong-Sun Jun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS