9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGica Craioveanu va avea statuie la Getafe

Gica Craioveanu va avea statuie la Getafe

Fostul international si-a incheiat cariera la finalul sezonului trecut, dupa 11 sezoane petrecute in campionatul spaniol.


Consiliul Local din Getafe a aprobat un proiect de hotarâre privind ridicarea unei statui din bronz a lui Gica Craioveanu (foto) in fata micutului stadion „Coliseum Alfonso Perez“, unde fostul capitan al Universitatii a cunoscut multe momente de succes in tricoul lui Getafe, inainte de a pune punct carierei. Craioveanu a declarat in legatura cu aceasta decizie ca este cea mai mare onoare pe care a primit-o in cariera sa si ca stia de existenta acestui proiect, dar nu se astepta sa fie aprobat. Gheorghe Craioveanu este un fotbalist cu nume in campionatul spaniol, unde a evoluat mai bine de zece ani, la Real Sociedad (1995-1998), Villarreal (1998-2002) si Getafe, echipa cu care a promovat in Primera Division in 2004, având o contributie importanta la succesele gruparii din suburbia Madridului. Craioveanu s-a retras din fotbalul mare la finalul sezonului trecut si in prezent joaca fotbal de sala, dupa ce a comentat partidele de la CM din Germania pentru un post de televiziune din Spania.


Fostul international român care nu a fost la fel de apreciat si la echipa nationala, continua sa traiasca in Spania, alaturi de sotia sa, Gema, pe care a cunoscut-o in perioada in care a evoluat la Villarreal, refuzând sa dea curs unei propuneri de a se intoarce acasa, pentru a mai juca macar un sezon la Universitatea. Secretele longevitatii si calitatii fotbalului prestat de Gica Craioveanu in tara si in strainatate au fost seriozitatea pe teren si umorul in afara lui, dupa cum a declarat chiar el. Jucatorul de 38 de ani va ramâne in memoria fanilor si cu câteva goluri antologice, doua marcate intr-un meci cu Barcelona pe „Nou Camp“, când Villarreal, pe atunci o echipa mica, a câstigat cu 3-1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS